Jeremy Clarkson kertoo pyytäneensä anteeksi sisällöllään järkyttänyttä kolumnia suoraan Meghanilta ja Harrylta – parin tiedottajalta tyly tuomio

13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Jeremy Clarksonin anteeksipyyntö prinssi Harrylta ja herttuatar Meghanilta joulukuussa julkaistusta kolumnista ei ole vakuuttanut kaikkia osapuolia.

Muun muassa Top Gear -ohjelmasta tunnettu Jeremy Clarkson aiheutti joulukuussa skandaalin The Sunin julkaistua juontajan kynäilemän kolumnin, joka on kerännyt erittäin paljon kritiikkiä ympäri maailman. Kolumnissaan Clarkson kirjoitti vihaavansa prinssi Harryn puolisoa herttuatar Meghania ja haaveilevansa päivästä, jolloin tämä "laitetaan kävelemään alasti pitkin Britannian katuja samalla, kun yleisö huutaa "Häpeä!" ja heittelee tätä ulosteella". Clarkson väitti tekstissään jokaisen, joka on saman ikäinen kuin hän, ajattelevan samalla tavalla.

The Sun poisti artikkelin myöhemmin sivuiltaan. Clarkson julkaisi maanantaina 16. tammikuuta omalla Instagram-tilillään päivityksen, jossa pyysi anteeksi Meghanista kirjoittamaansa alatyylistä kolumnia sekä kertoi lähettäneensä joulupäivänä sähköpostia myös suoraan Harrylle ja Meghanille pyytäen heiltä anteeksi tekstiään.

Päivityksen mukaan Clarkson olisi kirjoittanut artikkelinsa kiireisesti ja hän "olisi itsekin ollut järkyttynyt" sen sisällöstä luettuaan sen uudemman kerran, kun se oli julkaistu The Sunin sivuilla. Clarksonin mukaan hän oli viitannut tekstissään Game of Thrones -sarjasta tunnettuun kohtaukseen, mutta unohtanut kuitenkin mainita sen. 

Clarkson sanoo päivityksessään olleensa "ymmällään" asioista, joita pariskunta oli sanonut Netflixin julkaisemassa Harry & Meghan -dokumenttisarjassa. Juontajan mukaan kuitenkin kieli, jota hän oli tekstissä käyttänyt, oli ollut "häpeällistä".

– Siitä olin syvällisesti pahoillani. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

E! News uutisoi, että Harryn ja Meghanin tiedottajan mukaan Clarksonin anteeksipyyntö olisi ollut osoitettu ainoastaan Harrylle. Tiedottaja myös tuomitsi tiukasti lausunnossaan Clarksonin sekä tämän kirjoittaman artikkelin.

– Vaikka Clarkson on tänään esittänyt uuden julkisen anteeksipyynnön, on vielä käsiteltävä hänen pitkäaikaista tapaansa kirjoittaa artikkeleita, joissa levitetään vihapuheita, vaarallisia salaliittoteorioita ja naisvihaa, tiedottaja totesi.

– Ellei jokainen hänen muista artikkeleistaan ole myös kirjoitettu "kiireessä", kuten hän väittää, on selvää, että kyseessä ei ole kiireessä jaettu yksittäinen tapaus, vaan pikemminkin sarja vihaisesti jaettuja artikkeleita.

The Sun on saanut Clarksonin kolumnista yli 6000 virallista valitusta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja