Mainos

Yhdysvaltalaiset uskovat sikainfluenssan laajaan leviämiseen

Kuusi kymmenestä yhdysvaltalaisesta uskoo, että sikainfluenssa tulee leviämään laajasti ja tulee aiheuttamaan vakavaa sairastumista Yhdysvalloissa tänä syksynä. Neljäsosa uskoo, että taudin puhkeamisen johdosta he voivat menettää työpaikkansa, osoittaa kysely.

59 prosenttia yli 1 800 aikuisesta oli viime kuun lopussa sitä mieltä, että H1N1 -virus tulee leviämään laajasti ja että ihmiset sairastuvat erittäin vakavasti tulevana syksynä ja talvena.

Lasten vanhemmat uskoivat enemmän kuin lapsettomat, että sikainfluenssa tulee aiheuttamaan vakavia seurauksia.

Noin kaksi kolmasosaa vanhemmista oli sitä mieltä, että tauti tulee puhkeamaan todennäköisesti laajalti, verrattuna 56 prosenttiin ilman lapsia.

Lapset on nähty erityisesti sikainfluenssan riskiryhmäksi ja satoja kouluja ympäri Yhdysvaltoja suljettiin keväällä, kun joitakin H1N1 -tapauksia havaittiin oppilaissa.

Harvardin kansanterveydellisen koulun tekemässä kyselyssä selvisi, että noin puolet vanhemmista olivat sitä mieltä, että jos koulut tai lastenhoitopaikat joutuvat sulkemaan ovensa kahdeksi viikoksi syksyllä sikainfluenssan vuoksi, joutuvat vanhemmat jättäytymään töistään hoitaakseen lapsiaan.

33 prosenttia näistä vanhemmista kertoi, että he luultavasti menettäisivät palkkansa ja joutuisivat rahaongelmiin ja neljäsosa sanoi, että he voisivat menettää työnsä, mikäli heidän pitää jäädä kotiin huolehtimaan lapsista.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.