Yhdysvaltalaiseen villieläinsairaalaan tuli todella huonokuntoinen hoidokki – vasta DNA-testi varmisti, mikä eläin oli kyseessä

Yhdysvaltalainen villieläinsairaala joutui selvittämään DNA-testin avulla hoidokkinsa lajin.

Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa sijaitseva villieläinsairaala on vihdoin saanut varmuuden siitä, mitä lajia sen hoiviin tullut eläin oikein onkaan, kertoo New York Post.

Wildlife Works -niminen villieläinsairaala kertoi noin kuukausi sitten uudesta hoidokistaan Facebook-sivuillaan ja tiedotti teettäneensä kovia kokeneelle eläimelle DNA-testin. Eläin oli aliravittu ja menettänyt suuren osan turkistaan, eikä sen ulkonäkö antanut varmuutta lajista. Mikrosirua koiran kaltaisella eläimellä ei ollut.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tammikuussa hoitoon tuotu eläin pakeni hoitolasta, eikä sitä ole löydetty. Hiljattain sairaala sai kuitenkin DNA-testin tulokset. Testillä saatiin varmistettua, että kyseessä oli kojootti, eikä siis esimerkiksi kenenkään kadonnut lemmikki. 

Myös Suomessa nähtiin hiljattain vastaava tapaus, kun Korkeasaaren Villieläinsairaala joutui DNA-testin avulla selvittämään, että Helsinkiin eksynyt "poro" oli sittenkin metsäpeura.

Helsingin poro olikin metsäpeura – eläinlääkäri kertoo eläimen voinnista 3:21
Helsingin poro olikin metsäpeura – eläinlääkäri kertoo eläimen voinnista.

Lue myös:

    Uusimmat