Yhdysvaltalainen tähtiurheilija on ollut työttömänä 1 363 päivää

Amerikkalaisen jalkapallon tähtipelaaja Colin Kaepernick odottaa edelleen työtarjouksia. Pelinrakentaja on ollut työttömänä 1 363 päivää. 

Kaepernick, 33, ei ole saanut sopimustarjouksia, vaikka NFL:ssä on nähty paljon pelinrakentajien loukkaantumisia kuluvalla kaudella. Kaepernick on pitänyt huolta fyysisestä kunnostaan lähes neljä vuotta kestäneellä tauolla. 

– En ole saanut tehdä töitä 1 363 päivään. Teen silti jatkuvasti töitä Eric Reidin kanssa, harjoittelen kovaa viidesti viikossa, Kaepernick kirjoitti sosiaalisessa mediassa harjoitteluvideon (alla) yhteyteen maanantaina.

Kaepernick, joka pelasi San Francisco 49ersissa vuosina 2011-2016, protestoi rodullista epätasa-arvoa vastaan polvistumalla kansallislaulun aikana otteluissa kaudella 2016. Teko aiheutti voimakkaita reaktioita puolesta ja vastaan, ja kauden jälkeen Kaepernick ei saanut enää uutta sopimusta. 

Myös Kaepernickin nykyinen harjoittelukumppani Reid osallistui tuolloin protesteihin 49ersin paidassa. Hänkin on tällä hetkellä ilman töitä. 

NFL:ssä ennätyksiä pelinrakentajien juoksujaardeissa tehnyt Kaepernick syytti NFL-seurapomoja juonittelusta syksyllä 2017, ja osapuolet pääsivät sopimukseen vuonna 2019. NFL tunnusti samalla pelaajien oikeuden protestoida. 

Tästä huolimatta Kaepernickia ei ole saanut merkittäviä tarjouksia, vaikka esimerkiksi Cincinnati Bengals menetti ykköspelinrakentajansa Joe Burrow'n polvivamman takia koko kaudeksi viime sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja