Nike otti mainoskasvokseen Donald Trumpin vihaaman urheilijan – Trump jyrisee: Kamala viesti

Trump näytti toimittajille punaista korttia 0:52

Urheiluvälinejätti Nike valitsi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hampaissa olleen amerikkalaisen jalkapallon pelinrakentajan Colin Kaepernickin mainoskasvokseen yhtiön Just Do It -iskulauseen 30-vuotisjuhlavuodeksi. Trump on päätöksestä raivoissaan.

Video: Trump näytti toimittajille punaista korttia!

San Francisco 49ersia edustanut Kaepernick aloitti vuonna 2016 NFL:ssä sittemmin yleistyneen tavan polvistua ennen otteluita soitettavan USA:n kansallislaulun aikana. Pelinrakentaja halusi protestoida rotuvihaa ja poliisiväkivaltaa.

Protesti levisi, Kaepernick jäi ilman sopimusta kauden päätyttyä eikä ole vieläkään päässyt mihinkään joukkueeseen. Kaepernick on kuitenkin saanut rahaa Nikeltä, jonka kanssa hänellä on ollut sopimus vuodesta 2011 lähtien. Nyt yhtiö myös nosti Kaepernickin rohkeasti mainoskasvokseen. 

Kaepernick julkaisi uudesta mainoksesta kuvan sosiaalisen median kanavissaan.

– Usko johonkin. Vaikka se tarkoittaisi kaiken uhraamista, mainoksessa lukee. 

Trump on useita kertoja kritisoinut pelaajia, seurojen omistajia ja NFL-sarjaa epäisänmaallisuudesta. Hän on myös ottanut Kaepernickin hampaisiinsa. Trump ärisi, ettei Nikellä ole "mitään syytä" kiinnittää Kaepernickia mainoskasvokseen.

– Minusta he välittävät kamalan viestin. Ehkä heillä on syynsä siihen, mutta mielestäni viesti on kamala, eikä sitä olisi pitänyt lähettää. Siihen ei ole mitään syytä, Trump tulitti Daily Celler -lehden mukaan. 

Trump kuitenkin sanoi ymmärtävänsä, että yrityksellä on oikeus tehdä omat päätöksensä.

– Tästä tässä maassa on kyse. On tiettyjä vapauksia tehdä asioita, joita toisten mielestä ei pitäisi tehdä. Minä olen henkilökohtaisesti tätä vastaan.

Kaepernickin mainoskasvoksi julkistamista seurasi protestikampanja, jonka jälkeen Niken pörssiosake putosi tiistaina 3,16 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat