Donald Trump käänsi kelkkansa polvistumisprotestit aloittaneen NFL-pelaajan suhteen

Yhdysvalloissa asuva suomalaiskuvaaja kertoo syyn maata ravisteleviin protesteihin –"Trumpia ei kiinnosta" 4:00
Yhdysvalloissa asuva suomalaiskuvaaja kertoo syyn maata ravisteleviin protesteihin – "Trumpia ei kiinnosta"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kääntänyt kelkkansa polvistumisprotestit kansallislaulun aikana aloittaneen Colin Kaepernickin suhteen. Aiemmin rajusti Kaepernickin tuominnut Trump ilmoitti, että Kaepernickin pitäisi saada uusi mahdollisuus amerikkalaisen jalkapalloilun NFL-liigassa, jossa hän ei ole pelannut kauden 2016 jälkeen.

–  Jos hän ansaitsee sen, hänen pitäisi saada mahdollisuus. Jos hänellä on pelikyvyt tallella. Hän aloitti mahtavasti, mutta hänen uransa ei päättynyt mahtavasti. Hän oli loistava tulokasvuonnaan. Mielestäni oli erittäin hyvä toisena vuonnaan. Ja sitten jotain tapahtui, joten hänen pelaamisensa ei ollut oikealle tasolla. 

–  Vastaus on, että ehdottomasti minä tekisin sen. Mitä polvistumiseen tulee, minusta olisi hienoa, että hän saisi uuden mahdollisuuden, Trump sanoi tv-haastattelussa.

NFL:n komissaari asettui tukemaan

San Francisco 49ersissa pelannut Kaepernick aloitti protestiaallon laskeutumalla toisen polvensa varaan, kun Yhdysvaltain kansallislaulua soitettiin ennen pelejä vuonna 2016. Kaepernick ei tuon kauden jälkeen saanut jatkosopimusta. Trump kutsui 2017 kansallislaulun aikana polvistuneita pelaajia "huoranpenikoiksi" ja kannatti heidän sulkemistaan NFL:stä. Vielä kolme viikkoa sitten Trump tviittasi vastustavansa kansallislaulun aikana polvistumista.

Pari päivää sitten NFL:n komissaari Roger Goodell ilmoitti julkisesti toivovansa, että Kaepernick löytäisi liigasta työnantajan.

– Jos hän haluaa jatkaa uraansa NFL:ssä, tarvitaan hänet palkkaava joukkue. Tuen ja kannustan seuroja, jotka haluavat Kaepernickin riveihinsä, Goodell sanoi ESPN:lle.

Kaepernick haastoi NFL:n vuonna 2017 jäätyään ilman töitä, koska katsoi seuraomistajien päättäneen keskenään, ettei häntä enää palkata. Helmikuussa 2019 pelinrakentajalle maksettiin korvauksia, joiden suuruutta ei ole kerrottu julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat