Mainos

Yhdysvaltain oikeusministeri vierailee Suomessa

Yhdysvaltain ensimmäinen naispuolinen oikeusministeri Janet Reno on saapunut vierailulle Suomeen. Reno vierailee maassamme oikeusministeri Johannes Koskisen kutsusta. Renon pikavierailu päättyy huomenna.

Ministerit keskustelevat viime viikonloppuna Tampereella pidetyn Eurooppa-neuvoston erityiskokouksen tuloksista. Reno saapui Suomeen Moskovassa pidetystä G8-maiden oikeus- ja sisäministerien kokouksesta, jossa käsiteltiin järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa. Sama aihe on esillä myös Renon lyhyellä Suomen- vierailulla.

Lisäksi Reno ja Koskinen keskustelevat EU-valtioiden ja USA:n yhteistyöstä järjestäytyneen rikollisuuden vastustamisessa. Esillä ovat muun muassa rahanpesu, tietokonerikollisuus, lapsipornografia Internetissä sekä naiskauppa ja naisiin kohdistuva väkivalta. Lisäksi aiheena on vielä esillä oikeudellinen yhteistyö EU:n ja Venäjän välillä.

Tapaamiseen osallistuu myös sisäministeri Kari Häkämies, joka keskustelee Renon kanssa muun muassa lainvalvontayhteistyöstä Baltian alueella. Oikeusministeri Janet Renon ohjelmassa on myös tapaaminen pääministeri Paavo Lipposen kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.