Mainos

Yhdysvaltain itärannikolla valmistaudutaan myrskyyn

Yhdysvaltain itärannikolla hamstrataan hurrikaanin pelossa.

Yhdysvaltain itärannikon asukkaat ovat alkanet varustautua rannikolle suuntaavan hirmumyrskyn varalle. Atlantilla mylläävän Isabel-myrskyn ennakoidaan iskeytyvän rannikolle torstain aikana.

Suuntana hirmumyrskyllä on mitä todennäköisimmin Pohjois-Carolina. Vaaravyöhykkeessä ovat myös Virginia, Maryland, Washington DC ja New Jersey.

Isabel on heikentynyt hieman viime päivinä, kun se on siirtynyt viileämpien vesien ylle. Myrsky on kuitenkin yhä erittäin voimakas nelosluokan myrsky, kun voimakkuutta mitataan viisiportaisella asteikolla.

Myrskytuulten voima on lähes 200 kilometriä tunnissa. Maanantai-iltana hurrikaanin keskus oli noin 1200 kilometriä Pohjois-Carolinan Cape Hatteraksesta kaakkoon.

Hamstraus vauhdissa


Rannikon asukkaat ovat tyhjentäneet rautakaupat rakennuslevyistä, niitä naulataan ikkunoiden suojaksi. Patterit ja ilmastointiteippi ovat menneet myös kaupaksi. Bensakäyttöiset generaattorit on myyty paikoin loppuun.

Pohjois-Carolinan rannikon riuttasaaria on ryhdytty tyhjentämään asukkaista. Laivasto on aloittanut myös evakuoinnit, alukset aiottiin lähettää pois myrskyn reitiltä muun muassa Norfolkissa, Virginiassa. Samoin armeijan lentokoneet saatetaan lentää rauhallisempiin tukikohtiin.

Edellinen nyt uhattuna olevalle alueelle iskenyt hirmumyrsky oli vuoden 1999 Floyd. Se aiheutti mittavat vahingot ja 56 kuolemantapausta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.