Mainos

Yhdysvalloissa selvitetään passiruuhkaa

Yhdysvalloissa astui vuoden alussa voimaan laki, jonka mukaan kansalaisten on kannettava passia mukanaan lennoilla Kanadaan, Meksikoon, Karibialle ja Bermudaan. Ulkoministeriön mukaan toimittamattomia passeja on jonossa tällä hetkellä puoli miljoonaa.

Yhdysvaltain lainsäätäjät suomivat maan ulkoministeriötä kyvyttömyydestä vastata passien kysynnän kasvuun. Molempien puolueiden lainsäätäjät kritisoivat hallitusta siitä, ettei se ole varautunut passihakemusten määrän kasvuun.

Maassa astui tammikuussa voimaan laki, jonka mukaan Yhdysvaltain kansalaisten on kannettava passia lentäessään Kanadaan, Meksikoon, Bermudalle ja Karibialle. Uutta määräystä on sittemmin löyhennetty, mutta se on silti ruuhkauttanut passihakemukset maassa. Tänä vuonna 18 miljoonan kansalaisen odotetaan hakevan passia, kun viime vuonna hakijoita oli noin 12 miljoonaa.

Ulkoministeriön mukaan toimittamattomia passeja on tällä hetkellä jonossa puoli miljoonaa. Passijonojen helpottamiseksi ulkoministeriö on määrännyt diplomaatteja kotiin sekä palkannut noin 200 uutta työntekijää käsittelemään hakemuksia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.