Yhdysvalloissa rikottiin traaginen ennätys

Joukkoampumisissa Yhdysvalloissa on tänä vuonna kuollut lähes 200 ihmistä.

Yhdysvalloissa on tilastoitu tänä vuonna 38 joukkoampumista, joissa on ollut vähintään neljä kuolonuhria, pois lukien mahdollisesti surmansa saanut ampuja. Asiasta kertoo yhdysvaltalaislehti Washington Post.

Lehden mukaan joukkoampumisia on ollut tänä vuonna eniten vuoteen 2006 ulottuvan tilastohistorian aikana. Aiempi ennätys, 36 joukkoampumista, kirjattiin viime vuonna.

Viimeisimmät joukkoampumiset tapahtuivat sunnuntaina yksityiskodeissa Texasissa ja Washingtonissa. Niissä kuoli yhteensä kymmenen ihmistä.

Surullisiin ennätyslukemiin on tänä vuonna päästy myös joukkoampumisten vaatimien kuolonuhrien lukumäärässä. Washington Postin mukaan joukkoampumisissa on kuollut tänä vuonna ennätykselliset 197 ihmistä. Luvussa ei ole mukana surmansa saaneita ampujia.

Joukkoampumisten tilastointitavat vaihtelevat. Ampumisia tilastoivan Gun Violence Archiven mittarilla joukkoampumisia on ollut Yhdysvalloissa tänä vuonna jo 630. Sivusto laskee joukkoampumisiksi tapaukset, joissa on ollut vähintään neljä joko haavoittunutta tai surmansa saanutta uhria, pois lukien mahdollisesti surmansa saanut ampuja.

Sivuston mukaan lähes 40 000 ihmistä on tänä vuonna kuollut Yhdysvalloissa ampuma-aseväkivallan seurauksena. Luvusta hieman yli puolet on itsemurhia.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat