Mainos

Yhdysvallat valmis vapauttamaan sata Guantanamo-vankia

Pentagon listaa nettisivuillaan lähes 600 Kuuban Guantanamoon vangitun henkilön nimet ja kansallisuudet.

Yhdysvallat on valmis vapauttamaan sata Guantanamon vankileirillä olevaa vankia, kerrotaan Yhdysvaltain ulkoministeriöstä. Ministeriön sotarikosyksikön varajohtajan Sandra Hodgkinsonin mukaan Yhdysvallat vapauttaa vangit heti, kun joku suostuu ottamaan heidät vastaan.

- Vie aikansa ennen kuin saamme varmistettua sopimukset heidän kotimaidensa kanssa. Haluamme vakuuden siitä, että heitä kohdellaan inhimillisesti ja että heitä pidetään silmällä, hän sanoi Yhdysvaltain Pariisin-suurlähetystössä.

Lista vangeista julki

Yhdysvaltain puolustusministeriö julkisti ensimmäistä kertaa listan Guantanamon vankileirillä olevien ja aiemmin olleiden terroriepäiltyjen nimistä. Pentagon julkisti listan, jolta käyvät ilmi 558 Guantanamon vangin nimet ja kansallisuudet.

Lista julkaistiin ilman tiedotetta Pentagonin verkkosivuilla, ja se oli vastaus uutistoimisto AP:n tietojen julkisuutta koskeneeseen kanteeseen.

Listan vangit edustavat kaikkiaan 41:tä kansallisuutta. Eniten joukossa on saudiarabialaisia, yli 130. Afganistanilaisvankeja on 125 ja myös jemeniläisiä yli sata. Lähi-idän ja Aasian maiden ohella leirillä on tällä hetkellä vankeja Afrikasta. Euroopan maista leirillä on ollut ranskalaisia, brittejä ja belgialaisia. Heidät on kuitenkin jo vapautettu.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.