Mainos

Yhdysvallat tiukentaisi viisumittomien valvontaa

Tiukennus koskisi maita, jotka kuuluvat niin sanottuun viisumivapausohjelmaan. Suurin osa näistä maista on Euroopassa.

Yhdysvallat haluaisi tiukentaa ilman viisumia maahan tulevien matkailijoiden valvontaa, kertovat viranomaiset. Viranomaisten mukaan kyse olisi matkustajien taustojen tarkistamisesta.

Tiukennus koskisi maita, jotka kuuluvat niin sanottuun viisumivapausohjelmaan. Ohjelmassa on 27 maata lähinnä Euroopasta. Niistä saa matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia korkeintaan yhdeksäksikymmeneksi päiväksi. Ohjelmaan kuuluvat myös Australia, Japani, Singapore ja Brunei, ja sitä on tarkoitus laajentaa uusiin maihin Aasiassa ja itäisessä Euroopassa. Suomikin kuuluu ohjelmaan.

Osana tiukennuksia Yhdysvallat haluaisi myös mahdollisuuden lähettää aseistettuja järjestyksenvalvojia ulkomaisille Yhdysvaltain-lennoille, jos lentoyhtiön kotimaa ei pysty takaamaan lentojen riittävää turvallisuutta. Nykyisellään useiden ohjelmassa mukana olevien maiden aselaki kieltää aseistautuneet valvojat.

Viranomaiset haluavat myös tiukemman valvonnan kadonneille tai varastetuille ulkomaisille passeille sekä nykyistä helpomman kotiin palauttamisen niille ulkomaalaisille, jotka Yhdysvaltain tuomioistuin on karkottanut. Lisäksi halutaan yhtenäiset normit matkustusasiakirjoille.

(MTV3-STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja