Mainos

Yhdysvallat suostui ilmastoneuvotteluihin

Myös Yhdysvallat tulee mukaan avoimeen neuvotteluprosessiin, jonka tavoitteena on päästöjen vähentäminen.

YK:n ilmastokokouksessa (UNFCCC) on päätetty aloittaa avoimet neuvottelut kasvihuonekaasujen vähentämisestä. Myös Yhdysvallat osallistuu neuvotteluihin. Prosessille ei asetettu takarajaa ja siinä pyritään pitkän aikavälin ratkaisuun ilmaston lämpenemisen suhteen.

Samassa yhteydessä Kioton sopimuksessa mukana olevat maat päättivät aloittaa omat neuvottelunsa. Niiden tavoitteena on vähentää päästöjä Kioton sopimuksen alla senkin jälkeen, kun sen nykyinen voimassaolo päättyy vuonna 2012.

Äänenpainot pehmenivät eilisestä

Yhdysvallat suostui pitämään keskustelut käynnissä, mutta ei sitoutunut käytännön tavoitteisiin. Yhdysvallat on vastustanut Kioton sopimusta, koska pelkää sen vahingoittavan maan teollisuutta.

Vielä eilen amerikkalaiset marssivat näyttävästi ulos koko tapaamisesta. Tänään äänenpainot kuitenkin pehmenivät ja Yhdysvallat suostui lopulta Kanadan ehdotuksen mukaisesti jatkamaan keskustelua kasvihuonekaasujen rajoittamisesta.

Ympäristöjärjestöt odottavat Bushin kauden päättymistä

Ympäristöjärjestöt toivovat, että nyt sovitut neuvottelut auttavat rakentamaan siltaa Yhdysvaltojen ja Kioton sopimuksessa mukana olevien maiden välille.

Järjestöt toivovat, että Yhdysvaltain mukaantulo Kioton sopimukseen olisi mahdollista sen jälkeen, kun presidentti George W. Bush jättää valkoisen talon tammikuussa 2009.

Suomen ympäristöministeri Jan-Erik Enestam oli myös tyytyväinen siihen, että Yhdysvallat lähtee mukaan prosessiin.

- Jäätiin ilman muuta plussan puolelle.

Lue lisää:

(Kymmenen uutiset 10.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.