Mainos

Yhdysvallat pitää kiinni ohjusjärjestelmästään

Yhdysvallat aikoo pitää kiinni ohjuspuolustusjärjestelmästää. Puolustusministeri Donald Rumsfeldin mukaan Yhdysvallat aikoo rakentaa ohjuspuolustusjärjestelmän rajattuja hyökkäyksiä vastaan.
-Tavoitteemme on rakentaa puolustus muutamia ohjuksia vastaan, ei satoja, Rumsfeld sanoi muille puolustusliitto Naton puolustusministereille Brysselissä torstaina alkaneessa kaksipäiväisessä kokouksessa.

Hän selvitti muille Nato-maille Yhdysvaltain puolustusstrategiaa yrittäen taivutella muita hyväksymään sen. Rumsfeld korosti jälleen maansa sitoutumista Euroopan puolustamiseen. Hän myös sanoi Yhdysvaltain olevan laajentamassa puolustusstrategiaansa niin, että maa voi vastata erilaisiin uhkiin aina ohjuksista tietokonehakkeroinnin kautta terrorismiin.

Naton pääsihteeri George Robertson kielsi lehdistössä liikkuneet tiedot siitä, että Naton eurooppalaisten jäsenmaiden ja Yhdysvaltain suhteet olisivat huonontuneet George Bushin tultua presidentiksi. Bush vierailee Euroopassa ensimmäistä kertaa virkakaudellaan ensi viikolla.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.