Mainos

Yhdysvallat laajentamassa operaatiotaan muihin valtioihin?

Yhdysvaltojen epäillään laajentavan terrorisminvastaista taisteluaan Afganistanin lisäksi myös muihin valtioihin.

Yhdysvallat on kansainvälisten lehtitietojen mukaan lähettänyt tiedustelukoneita ja sota-aluksia Somaliaan. Samaan aikaan Al-Qaida -järjestön terroristileirejä ja asevarastoja tutkitaan myös muun muassa Jemenissä, Bosnia-Hertsegovinassa ja Indonesiassa. Afganistanissa amerikkalaiset ovat jatkaneet ilmaiskuja alueella, missä Osama bin Ladenin uskotaan pakoilevan.

Amerikkalaiset ovat pommittaneet Tora Boran lähistöä itäisessä Afganistanissa, missä Osama bin Ladenin uskotaan piileskelevän. Hänellä voi olla tukenaan kallioluolissa satoja talebanin ja al-Qaidan taistelijoita.

Muualla Afganistanissa amerikkalaiset ovat keränneet runsaasti uutta materiaalia antautuvalta ja pakenevalta talebanilta. He kertovat saaneensa uutta tietoa myös maailmanlaajuisesta terroristiverkostosta al-Qaidasta.

Terroristijahtia onkin jo kiihdytetty myös Afganistanin ulkopuolella. Amerikkalaisten ja englantilaisten lehtitietojen mukaan Bosnia-Hertsegovinassa amerikkalaiset erikoisjoukot ovat takavarikoineet al-Qaidan oletetun asevaraston ja pidättäneet toistakymmentä muslimia. Al-Qaidan sotilassoluja jäljitetään lisäksi ainakin Jemenissä, Indonesiassa, Filippiineillä, Paraguayssa ja Uruguayssa.

Keniassa pelätään jo pakolaisvirtaa Somalian puolelta, sillä lehtitietojen mukaan amerikkalaiset tiedustelukoneet ovat lentäneet alueella. Al-qaidalla uskotaan olevan terroristileirejä Pohjois-Somaliassa. Lehtitietojen mukaan myös amerikkalaisia sota-aluksia on jo lähetetty kohti Somaliaa, mikä voi viitata uusien ilmaiskujen valmisteluun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.