Yhden yleisurheiluhistorian ikimuistoisimmasta hetkistä tuonut Jim Redmond on kuollut

Vuoden 1992 kesäolympialaisissa Barcelonassa yhden yleisurheiluhistorian ikimuistoisimmista hetkistä tuonut Jim Redmond on kuollut. 

Jim Redmondin poika Derek Raymond oli vahvassa vireessä Barcelonan olympialaisissa. Hän oli vuotta aiemmin voittanut Tokiossa MM-viestikultaa ja tavoitteli tämän jälkeen olympiamitalia. Redmond oli kellottanut nopeimman ajan 400 metrin alkuerissä ja voitti oman puolivälieränsä. 

Redmond aloitti välierän hyvin, mutta hänen takareitensä repesi takasuoralla 250 metriä ennen maalia. Hän kaatui maahan kivuissaan ja paikalle riensivät paarinkantajat. Redmond halusi kuitenkin juosta kisan loppuun ja alkoi linkuttaa rataa pitkin. Pian hänen isänsä tuli vauhdilla paikalle ohi järjestyksenvalvojien ja auttoi Redmondia pääsemään maaliin saakka.

Kaksikon tullessa maaliviivan yli 65000 katsojaa nousivat antamaan aplodit. Redmond hylättiin kuitenkin, sillä hänen isänsä oli auttanut hänet maalilinjan yli. Redmondin tapauksesta tuli yksi Kansainvälisen olympiakomitean "Celebrate Humanity" (Juhlikaa ihmisyyttä) -videoaiheista, joissa ylistetään upeita hetkiä urheilun historiassa. Vanhempaa Redmondia on nyt muisteltu urheiluväen toimesta.

– Lepää rauhassa Jim Redmond, Derekin isä, jonka olympiahetkeä ei tulla koskaan unohtamaan, Iso-Britannian olympiakomitea kirjoitti Twitterissä.

– Ajatuksemme ovat Derek Redmondin ja hänen perheensä luona, Kansainvälinen olympiakomitea KOK kirjoitti.

– Tämä on todella rakkauden määritelmä. Lepää rauhassa Jim Redmond, entinen NFL-pelaaja Thomas Q. Jones kirjoitti.

Jim Redmondilta kysyttiin 20 vuotta tapahtuneen jälkeen Lontoon olympialaisten yhteydessä tapahtuneesta.

– Näin, että pojallani oli vaikeuksia ja minun velvollisuuteni oli auttaa. Menin radalle varsinaisesti estääkseni, ettei hän loukkaa itseään. Se oli Derekin idea, hän kysyi jos voisin auttaa häntä, joten annoin olkapääni hänen tuekseen, Redmond kertoi.

Katso vuoden 1992 olympiakisojen hetki alta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja