EM-juoksija sulatti ihmisten sydämet – paljastaa sankaritekonsa taustat: "Aioin jatkaa, mutta..."

Nahuel Carabana ei olisi luultavimmin jäänyt Münchenissä yleisurheilun EM-kisoissa yleisön mieleen urheilusuorituksistaan. Andorralaisjuoksija valloitti kuitenkin ihmisten sydämet uhraamalla oman juoksunsa kanssakilpailijaa auttaakseen.

Teko nähtiin tiistaina 3 000 metrin esteiden erävaiheessa, kun erää johtanut Tanskan Axel Vang Christensen kaatui esteellä ja loukkaantui. Siinä missä muut jatkoivat juoksemista, Carabana pysähtyi ja jäi auttamaan tuskissaan huutanutta kilpaveljeään.

Carabana auttoi Christensenin radan sivuun. Hän jatkoi sittemmin suorituksensa loppuun, kun lääkintäjoukot saapuivat kantamaan Christensenin paareilla pois.

– Näin, että se kaveri oli saanut kovan iskun esteeseen. Luulen, että hän loukkasi jalkaansa tai nilkkaansa, eikä hän pystynyt edes liikkumaan, Carabana kertoi Olympics.com-sivustolle.

Carabana ryhtyi auttamistoimiinsa pikaisella päätöksellä.

– Aioin jatkaa, mutta jokin sisälläni sanoi: "Minun täytyy auttaa ja siirtää häntä ennen kuin muut juoksijat palaavat." Hän ei pystynyt liikkumaan lainkaan, ja he olisivat saattaneet juosta hänen päältään. Kun ajattelin tätä, kehoni kääntyi automaattisesti takaisin ja päätin auttaa häntä.

– En ennen tuota hetkeä edes tiennyt, mistä maasta hän oli kotoisin. En tiennyt, kuka hän oli, ja halusin vain auttaa häntä: yritin nostaa hänet ylös ja kantaa hänet pois radalta, koska hän koki suurta kipua.

Carabana tuli maaliin viimeisenä kisaa jatkaneesta joukosta, mutta sai viimeisillä kierroksillaan yleisöltä raikuvaa kannustusta.

– Tiedän, etten ollut tänään täydessä kunnossa eikä ollut minun päivänä, mutta on aina ilo auttaa jotakuta!

Carabana ei ollut puhunut Christensenin kanssa tapauksen jälkeen. Tanskalainen vietiin stadionilta pois paareilla sairaalatutkimuksiin.

22-vuotias Carabana on juossut tänä vuonna Andorran ennätykseksi 8.32,03.

2:02
Topi Raitanen juoksi 3 000 metrin esteiden finaaliin – kuuntele tästä hänen ajatuksensa eräjuoksun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja