Brittijuoksija sai viharyöpyn Ingebrigtsen-kohuväännön keskellä – Norjan liitto puuttui peliin

Yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa todistettiin heti avauspäivänä dramaattista vääntöä, kun Norjan juoksijatähti Jakob Ingebrigtsen ensin hylättiin ja sittemmin hylkäys kumottiinkin. Protestin Ingebrigtseniä kohtaan junaillut Britannian Andrew Butchart joutui tapauksen yhteydessä norjalaisen viharyöpyn kohteeksi.

Ingebrigtsen selvitti tiensä 5 000 metrin MM-finaaliin, mutta hänen alkueräjuoksunsa hylättiin ensialkuun. Norjalaisen katsottiin juosseen liian pitkään sisäradan sisäpuolella eli kentällä, joskin näytti, että häntä tuupittiin. 

Brittijuoksija Butchart oli protestin hyväksymisen myötä pääsemässä finaaliin. Norjassa tapauksesta pillastuttiin.

– Nyt tiedämme, että olet raukka luuseri, yhdessä viestissä äristiin Butchartille.

– Pelkuri! Sinulla ei ole mitään asiaa finaaliin! toisessa julkaisussa jyristiin.

"Ei voi millään lailla hyväksyä"

Norjan yleisurheilulitto puuttui peliin saatuaan tiedon Butchartille kohdistetuista vihaviesteistä.

– Tuollaisia henkilökohtaiset hyökkäyksiä ei voi millään lailla hyväksyä. On täysin valitettavaa, että ihmiset ovat kykenemättömiä erottamaan asiaa ja henkilöä. Toivomme sinulle kaikkea parasta tulevaisuuteen, Norjan yleisurheiluliitto tiedotti ja kohdisti tsemppinsä Butchartia kohtaan.

Norjan tekemä valitus Ingebrigtsenin hylkäämisestä meni läpi, minkä myötä Butchart jäi ensimmäisenä miehenä finaalin ulkopuolelle.

Butchart kuvaili iltaansa oudoksi ja sanoi, ettei ole koskaan kokenut vastaavia kisan jälkeisiä tunteita.

– Olin aika alamaissa, kun vahvistettiin, etten ole menossa finaaliin. Viisi minuuttia myöhemmin kuulin Twitterissä, että Ingebrigtsen oli astunut radan sisäpuolelle ja hänet voitaisiin mahdollisesti hylätä. En sanonut mitään, ja annoin IAAF:n virkailijoiden hoitaa työnsä, Butchart kirjoitti Instagramissa.

Hotelliin päästyään Butchart sai tiedon Ingebrigtsenin hylkäämisestä, jonka myötä hän nousi finaaliin. Britti meni nukkumaan ja herätessään hän sai tietää, että Norjan valitus oli mennyt läpi ja hän oli valitettavasti itse ulkona loppukilpailusta.

– Toivon Jakobille kaikkea parasta finaaliin. Mutta kaikki norjalaiset... En koskaan tiennyt, että voisin saada niin monta vihaviestiä niin lyhyessä ajassa. Rakastan teitä kaikkia, Butchart viestitti.

5 000 metrin finaali on MM-ohjelmassa maanantaina.

Lähde: NRK

Lue myös:

    Uusimmat