Mainos

Yhdeksi päiväksi perustetussa pyöräbaarissa riitti asiakkaita ja iloa

Ensimmäistä kertaa järjestetty Ravintolapäivä herätti eri puolille Suomea 50 väliaikaista ravintolaa yhden päivän ajaksi.

Päivää oli puuhaamassa valokuvaaja Antti Tuomola yhteisöpalvelu Facebookissa. Hän pyöritti ystävänsä kanssa Pyöräbaaria, joka tarjosi eri puolilla Helsinkiä viiniä, tapaksia ja drinkkimehujäitä.

Päivällä Pyöräbaari parkkeerasi Tervasaareen. Kauppa kävi niin hyvin, että saaressa kului lopulta yli kaksi tuntia.

- Mattolaiturilla on toinen ravintola, joka valmistelee ensimmäistä kattaustaan kolmen ruokalajin päivälliselle. Saaren toisella puolella on kolmas ravintola, josta ruoka on jo loppunut, Tuomola kertoi iltapäivällä.

Ravintolapäivä on tiettävästi ainoa laatuaan maailmassa. Pop up -ravintoloita näkee muuallakin, mutta vastaavasta protestitempauksesta Tuomola ei ole kuullut.

Tempauksen idea syntyi, kun Tuomolan tuttavalla oli ongelmia baarin perustamisessa.

- Hän halusi tarjota myös ruokaa, mutta siihen olisi tarvittu neljä lavuaaria, kolme vessaa ja mitä kaikkea. Siihen ei ollut varaa, ja lopulta päädyttiin myymään pelkkää viinaa. Se ei voi olla lainsäätäjän perimmäinen motiivi, hän selventää.

Tuomolan mukaan hygieniasäädökset ovat tärkeitä, mutta niitä pitäisi voida tulkita tapauskohtaisesti.

Ainakin Helsingin kaupungin ympäristökeskus osoitti tempaukselle tukensa toivottamalla Facebook-sivuillaan osallistujille aurinkoista tapahtumaa.

Rahan ansaitseminen ei tärkeintä

Ravintolapäivän tempaus laajeni 10 kaupunkiin. Pohjoisin niin sanottu pop up -ravintola syntyi lauantaiksi Inariin, missä tarjottiin poronkäristystä kotaolosuhteissa. Tuomola arvelee suosion syyksi osallistumisen helppoutta.

Ulla Hellström avasi tänään ulkoilmakahvilansa Valkeakoskelle, lasten liikennepuiston kupeeseen. Tarjolla oli kotona leivottuja muffinsseja, kanavoileipiä ja kaurasuklaakeksejä sekä kahvia, teetä ja mehua.

- Tarkoitus oli piristää ihmisten päivää ja kokea yhdessä tekemisen iloa. Päivä on ollut todella mukava, ihmisten kanssa ehti rupatella, kertoo Hellström.

Mukana kahvilanpidossa olivat myös Hellströmin sisko ja tytär.

Rahan ansaitseminen ei Hellströmin mukaan ollut päällimmäisenä, vaan taloudelliseksi tavoitteeksi riitti saada kulut katetuiksi.

(MTV3 - STT)

Katso Mika Tommolan juttu (Kymmenen uutiset 21.5.2011)

12:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.