Mainos

Yhä useampi ruotsalainen haluaa Emuun

Lähes puolet ruotsalaisista äänestäjistä kannattaa tällä haavaa liittymistä Euroopan rahaliittoon Emuun, ilmenee Temo-instituutin laatimasta tuoreesta mielipidetutkimuksesta.

Dagens Nyheterin julkaiseman tutkimuksen mukaan 46 prosenttia ruotsalaisista äänestäjistä on Emun kannalla ja 28 prosenttia sitä vastaan. Kannastaan epävarmoja on suhteellisen paljon, 25 prosenttia.

Tutkimus osoittaa myös, että Emuun myönteisesti suhtautuvien määrä on kasvanut sosiaalidemokraattien keskuudessa. Puolueen jäsenistä 39 prosenttia olisi valmis menemään rahaliittoon kun taas 33 prosenttia jäisi mieluummin sen ulkopuolelle. Vasemmistopuolueen keskuudessa Emun kannattajia on 30 prosenttia ja vastustajia 49 prosenttia. Ympäristöpuolueessa luvut puolesta ja vastaan ovat 30 ja 42. Keskustapuolueen riveissä Emuun suhtautuu myönteisesti 32 prosenttia ja kielteisesti 41 prosenttia jäsenistä. Emun kannatus on suurin maltillisen kokoomuspuolueeen keskuudessa eli peräti 70 prosenttia, kun taas vastustajia on puolueessa vain 14 prosenttia.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.