Mainos

Yhä useampi ruoka kehitetään maistattamalla sitä kuluttajalla – uudet ruokainnovaatiot syntyvät tulevaisuudessa yhteistyöllä

1:39

Uusien ruokainnovaatioiden takana on usein tarve tuotekehitykselle, joka voi tulla kuluttajilta tai suoraan yritykseltä. Uusimmissa innovaatioissa pyritään huomioimaan myös vastuullisuus. 

Tämän vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi valittiin täysin kasvispohjainen pakastealtaasta löytyvä herkku, joka syntyi kasvisjalostajan ja jäätelötehtaan yhteistyöllä ja osaamisella.

– Mietittiin uudenlaisia tapoja hyödyntää kasviksia ja ajateltiin, että jäätelö voisi olla tälläinen hauska tapa nauttia kasviksia uudella tavalla, kertoo tuotetta kehittänyt trainee Rosa Tauriainen Apetilta.

Tuotteita kehitetään yhteistyössä kuluttajien kanssa, esimerkiksi Apetit maistatti palkittua tuotettaan kuluttajilla. Tulevaisuudessa näin toimittaneen useiden yritysten kesken.

– Kehitetään yhdessä kuluttajan kanssa, kehitetään muiden toimijoiden kanssa, pienempien yritysten start uppien ja tutkimusyhteisöjen kanssa. Niillä tavoilla pystytään jalostamaan ideoita eteenpäin ja tuomaan sellaisia mitä kuluttajat todellisuudessa tulevaisuudessa haluavat, sanoo Heli Anttila, Faze Lifestyle Foodsin tuotekehityksen ja toimitusketjun vastaava johtaja.

Tulevaisuudessa myös vastuullisuus tulee olemaan yhä suuremmassa roolissa tuotteita kehitettäessä. 

– Nimenomaan koko ketjun vastuullisuus raaka-aineista, tuotteista ja tuontatotavoista mutta myöskin tuotteiden laadusta, sanoo Anttila. Hänen kanssaan vastuullisuudesta on samaa mieltä Valion tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norja.

– Uskon, että löydetään ihan uudenlaisia tapoja käyttää rinnakkain kasvis- ja eläinperäistä tuotetta ja haetaan ratkaisua niihin haasteisiin joita meillä maapallolla on, sanoo Kaukovirta-Norja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.