Mainos

Ydinvoiman kannatus korkeammalla kuin koskaan

Ydinvoiman kannattajat ovat enemmistönä kaikissa ikä- ja ammattiryhmissä eri puolilla maata. Vihreistäkin 30 prosenttia kannattaa ydinvoimaa.

Ydinvoiman kannatus Suomessa on noussut korkeammalle kuin koskaan aiemmin. Suhtautuminen ydinvoiman lisärakentamiseen on Suomen Kuvalehden perjantaina julkaiseman mielipidemittauksen mukaan nyt myönteisempää kuin kertaakaan aiemmin.

Ydinvoiman käytön lisäämistä kannatti mielipidemittauksen mukaan 57 prosenttia suomalaisista ja vastusti 35 prosenttia. Vastaajista kahdeksan prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Tutkimuksen mukaan ydinvoiman kannattajat ovat enemmistönä kaikissa ikä- ja ammattiryhmissä ja eri puolilla maata. Sen sijaan sukupuoli vaikuttaa edelleen merkittävästi ihmisten suhtautumiseen. Miesten keskuudessa ydinvoiman kannattajia on yli kolme kertaa enemmän kuin vastustajia. Naisissa taas vastustajat ovat enemmistönä.

Kokoomuksen kannattajat kaikkein ydinvoimamyönteisimpiä

Kaikkien kolmen suuren puolueen kannattajien enemmistö on mittauksen mukaan ydinvoimamyönteistä. Kokoomuksessa kannattajia on eniten, noin 80 prosenttia. Sosiaalidemokraateista kaksi kolmasosaa ja keskustalaisista yhtä moni kuin suomalaisista keskimäärin kannattaa ydinvoiman lisärakentamista.

Vihreiden enemmistö suhtautuu ydinvoimaan edelleen kielteisesti. Toisaalta vihreistäkin 30 prosenttia ilmoittaa jo kannattavansa ydinvoimaa. Vasemmistoliittolaisista puolet vastustaa mielipidetutkimuksen mukaan ydinvoiman käyttöä ja käytön lisäämistä.

Taloustutkimuksen pitkään samassa muodossa tekemän tutkimuksen mukaan ydinvoiman kannattajien määrä ylitti sen vastustajien määrän vuosikymmenen alussa. Sen jälkeen ydinvoiman kannatuksen kasvu on ollut nousussa ja vastustus laskussa.

Tutkimus tehtiin huhtikuussa. Sitä varten haastateltiin 1002 henkilöä. Tuloksen virhemarginaali 95 prosentin luotettavuustasolla on 2,5 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.