Mainos

Ydinvoimaloita uhkaa alasajo tänään

Ydinvoimaloita uhkaavasta lakonuhkasta jatketaan neuvotteluja tänään. Energia-alan toimihenkilöiden ja Energia-alan keskusliitto Finnenergyn neuvottelut keskeytettiin illalla ja tulosta yritetään jälleen saavuttaa tänään iltapäivän kuluessa.
Neuvottelujen aikatauluun vaikuttaa se, että Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimaloita huomenna uhkaava vuorokauden mittainen työnseisaus johtaisi voimaloiden tuotannon alasajoon jo tänään.
STTK:laisten Teknisten liiton, Suomen teollisuustoimihenkilöiden liiton ja Konepäällystöliiton tarkoituksena on vielä kartoittaa järjestönsä kantaa työnantajan sopimustarjouksiin.
Ydinvoimaloita koskeva vuorokauden mittainen lakko alkaisi huomenna kello 7. SAK:laisen Sähköliiton ja STTK:laisten Konepäällystöliiton, Teknisten liiton ja Suomen teollisuustoimihenkilöiden liiton ammattiosastot ilmoittivat uhkasta työnantajalle perjantaina. Kiistan aiheina ovat olleet etenkin palkankorotusten taso.
Työnantajan mukaan sähkömarkkinoiden avautumisen synnyttämä kova kilpailu on heikentänyt huolestuttavasti yritysten kannattavuutta. Energia-alan toimihenkilöt ovat olleet sopimuksettomassa tilassa tammikuun puolivälistä, työntekijät viime tiistaista lähtien.

Sähkö-ja putkiasentajien tilanne auki


Rakennusalan sähkö- ja putkityöt pysäyttävään lakonuhkaan ei vielä illalla saatu ratkaisua. Neuvotteluja talotekniikka-alan uudesta työehtosopimuksesta jatketaan seuraavan kerran huomenna.
SAK:lainen Sähköliitto pitää silti voimassa lakkovaroituksen, jonka mukaan noin 10000 sähköasentajaa aloittavat työtaistelun 6. maaliskuuta. Sopimuksen piirissä on myös noin 5000 Rakennusliiton putkiasentajaa. Neuvottelut keskeytettiin myöhään maanantaiyönä yhtäjaksoisesti 33 tuntia kestäneen tapaamisen jälkeen.
Sähkörakennusalalla on ollut ylityökielto yli kolme viikkoa. Sähköliiton oli määrä antaa lakkovaroitus takarajaksi määrättyyn maanantai-iltapäivään mennessä, mutta sitä lykättiin neuvottelujen jatkuessa illalla. Kiistan aiheina ovat palkkakysymysten ohella olleet useat ns alakohtaisiin tekstikysymyksiin liittyvät ongelmat. Sähköasennusalalla on kiistelty mm. urakka-alueen tekstikysymyksistä ja takuupalkasta. Muut viime neuvotteluiden alakohtaiset ongelmat ovat koskeneet mm. atk-kaapelointia ja matkakorvauksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.