Xabi Alonso hylkäsi Liverpoolin tarjouksen – kertoi syyt ratkaisulleen: "Ei sitä koskaan tiedä"

Liverpoolin legendoihin lukeutuva Xabi Alonso olisi ollut looginen vaihtoehto punaisten seuraavaksi valmentajaksi. Hän kuitenkin päätti jatkaa Bayer Leverkusenin peräsimessä.

42-vuotias Alonso on tehnyt toisella kaudellaan Leverkusenissa häikäisevää jälkeä. Viime kaudella nousun putoamisviivan tuntumasta aloittanut seura johtaa nyt Bundesliigaa ylivoimaisella 16 pisteen erolla Bayern Müncheniin pelattuaan tappiottomasti peräti 41 peräkkäistä otteluaan.

Alonso on valmentajamarkkinoilla kuuma nimi, joten hän nousi luontevasti esiin, kun hänen vuosina 2004–09 edustamansa Liverpool aloitti seuraajan etsinnän tähän kauteen lopettavalle Jürgen Kloppille.

Espanjalaismanageri ei kuitenkaan tarttunut haasteeseen luotsata ensi kaudesta alkaen Valioliigan mestarikandidaattia.

– Ei sitä koskaan tiedä. Tällä hetkellä minulla on tarpeeksi ajateltavaa lautasellani. Olen edelleen valmentajana nuori ja (ajatus Valioliigasta) on tietysti mukava, Alonso pyöritteli ennen Eurooppa-liigan puolivälierää West Hamia vastaan.

– Olen säännöllisesti puheissa Valioliigassa valmentavien kollegoideni kanssa. He tietävät, että jokainen peli on todella kova valmistautua ja pelata.

Pian varmistuvan Saksan mestaruuden lisäksi Alonsolla on Leverkusenissa edessään myös paluu Mestarien liigaan ensi kaudeksi. Hänen sopimuksensa seuran kanssa jatkuu aina vuoteen 2026 asti. Mediatietojen mukaan sopimus on purettavissa ennenaikaisesti vasta kesällä 2025.

Rahalla lähes kaikki sopimukset ovat kuitenkin päätettävissä. Maaliskuun lopussa Alonso kertoi pitävänsä Bayer Leverkusenia hyvänä paikkana kehittyä. Siksi hän valitsi jatkamisen seurassa.

– Kaikki päätökset täytyy analysoida hyvin. Yritän tehdä oikeat päätökset. Tässä hetkessä tuntui, että tämä on minulle oikea paikka kehittyä valmentajana, Alonso kommentoi.

– Minulla on vahva linkki (Liverpooliin). Olen pelannut siellä ja arvostan heitä, mutta ei olisi oikein minulta puhua heistä nyt. Olen nyt oikeassa paikassa Leverkusenissa, ja haluan jatkaa kasvamista heidän kanssaan ja oppia pelaajilta.

– Minusta on vielä liian aikaista puhua niistä asioista, hän totesi Valioliigan suurseuran luotsaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat