Mainos

WWF:n tunnustuspalkinto MTV3:n uutisille

MTV3:n uutistoimitus on saanut WWF:n myöntämän tunnustuspalkinnon.

WWF:n hallintoneuvosto myönsi vuoden 2003 tunnustuspalkintonsa MTV3:n uutistoimitukselle mm. ansiokkaasta ympäristöä koskevasta uutisoinnista.

Palkintoja myönnettiin kaksi, ja toinen annettiin WWF:n merikotkatyöryhmälle, joka on tehnyt yhtäjaksoisesti ja vapaaehtoispohjalta työtä merikotkien suojelemiseksi vuodesta 1972. Palkinnot julkisti ja luovutti WWF:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Elisabeth Rehn.

WWF perustelee palkinnon myöntämistä MTV3:lle pitkälti television merkityksellisellä asemalla.

- Television merkitys tiedonvälityksessä on jatkuvasti korostunut. Ympäristön tilan näkökulmasta onkin tärkeää, että ympäristökysymyksiä käsitellään televisiossa, kerrotaan palkintoperusteissa.

- Tutkimusten mukaan suomalaiset pitävät ympäristön tilaa tärkeänä asiana. Toisaalta televisiouutisten nopea tempo ei aina suosi monimutkaisten ympäristökysymysten käsittelyä. MTV3:n uutistoimitus on kuitenkin vastannut tähän haasteeseen.

-MTV3:n uutisten ympäristöjuttujen aiheet ovat monipuolisia, ja niitä käsitellään usein ja useista eri näkökulmista. Monimutkaisia ja kansainvälisiä ympäristökysymyksiä on pystytty käsittelemään ymmärrettävästi ja ihmistä lähellä, niitä liikaa kuitenkaan yksinkertaistamatta. Myös paikallisnäkökulma on MTV3:n ympäristöuutisoinnissa hyvin esillä, ja ympäristöjuttujen taso on korkea, perustelee WWF.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.