Mainos

WTO valmis päättämään hormonilihan tuonnista

Maailman kauppajärjestö WTO kertoo huomenna, pitääkö EU-maiden sallia hormoneilla tuotetun naudanlihan tuonti Yhdysvalloista.

WTOsta tihkuneiden etukäteistietojen mukaan EU-mailla olisi vielä mahdollisuuksia pitää hormoniliha poissa eurooppalaisista ruokapöydistä. Lähes kaikki amerikkalaisten syömä naudanliha on tuotettu hormonien avulla. Peräti yhdeksän kymmenestä naudasta syö rehunsa joukossa hormonisekoitusta, joka vauhdittaa kasvua ja lisää lihaksikkuutta. EU-maissa hormonilihaa ei ole saanut myydä yhdeksään vuoteen, koska hormonit saattavat vaikuttaa ihmisen perimään ja lisätä syöpäriskiä.

Yhdysvalloissa tähän riskiin ei uskota ja amerikkalaisten mielestä heillä pitäisi olla täysi oikeus myydä lihaansa myös Euroopassa. Yhdysvallat on saanut kertaalleen vapaata maailmankauppaa valvovan WTO:n puolelleen. EU kuitenkin valitti päätöksestä, ja lopullinen ratkaisu lihakauppakiistassa kuullaan huomenna. Etukäteistietojen mukaan WTO:n valituselin on ottanut kiistaan aiempaa lievemmän kannan. EU:lle annetaan vielä tilaisuus etsiä entistä vakuuttavampaa tieteellistä näyttöä sille, että hormonilihan syömisestä on todella haitaa ihmisille. EU-leirissä tieto on otettu ilolla vastaan, ja todisteiden uskotaan löytyvän helposti.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.