WSOY:n ja Tammen tulevaisuus ratkeaa tänään

Tammi ja WSOY kertovat tänään iltapäivällä työntekijöilleen yritysten tulevaisuudensuunnitelmista. Viime huhtikuussa Sanoma myi WSOY:n ruotsalaiskonserni Bonnierille, joka on omistanut Tammen vuodesta 1996. Kilpailuviranomaiset hyväksyivät kaupan jo aiemmin.

Tammen ja WSOY:n yhdistämiseen ei uskota. Bonnierin kustantamot ovat monissa maissa erillisiä, vaikka niitä olisi useampia.

Sen sijaan Bonnierin uskotaan eriyttävän Tammen ja WSOY:n profiileja niin, etteivät kustantamot kilpaile keskenään.

Helsingin Sanomat arvioi tänään, että ainakin WSOY:n toimitusjohtajan Anna Baijarsin ja WSOY:n viestintä- ja markkinointijohtajan Tarja Virolaisen paikat ovat vaakalaudalla.

Osana kauppaa Bonnierin omistamat Bonnier Utbildning Ruotsissa ja Tammen oppimateriaaliliiketoiminta Suomessa siirtyivät Sanoman omistukseen. Bonnier ja Sanoma keskittyvät kaupan myötä entistä selkeämmin ydinliiketoiminta-alueidensa kehittämiseen.

Kauppa oli osa Bonnierin strategiaa, jonka avulla yhtiö hakee kasvua Suomen markkinoilta erityisesti yleisen kirjallisuuden puolella. Huhtikuussa Bonnierista kerrottiin, että se haluaa tarjota työntekijöilleen ja kirjailijoilleen kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia osana kansainvälistä Bonnier-perhettä kunnioittaen samalla paikallista kulttuuria, markkinaolosuhteita sekä toimintamalleja.

Bonnierista vakuutettiin myös, että talossa uskotaan kirjallisuuden tulevaisuuteen ja yritys sitoutuu vahvasti kirjakustantamisen perinteeseen. Bonnier on kustantanut kirjoja yli 200 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat