WRC-tähti luottaa Kalle Rovanperään – "Hän on tulevaisuudessa numero ykkönen"

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailua ei ajeta tänä vuonna – taustalla epävarmuustekijät 7:34
Videolla juttua Suomen MM-rallin peruuntumisesta.

Rallin MM-sarjan tähtikuskeihin lukeutuva, viisinkertainenhopeamitalisti Thierry Neuville luottaa Kalle Rovanperän nousevansuomalaisen rallin pelastajaksi.

MM-sarjassa ajaa tätä nykyä kolme sinivalkoista kuskia, kun Rovanperän lisäksi M-Sport Fordin tallissa rattia kääntävät Esapekka Lappi ja Teemu Suninen.

Mutta kuka nykyisestä suomalaiskolmikosta on paras, WRC-tähti Thierry Neuville?

– Hmm… jos katsoo kuka on kokenein, nopein ja luotettavin, niin tämän kauden perusteella se on Kalle. Hän on tehnyt hyvää työtä. Uskon kuitenkin, että esimerkiksi viime kaudella Lappi olisi ollut paras suomalainen, jos hänellä olisi ollut suorituskykyinen auto, Neuville sanoo MTV Urheilulle.

– Lappi on kuitenkin vaihtanut autoa aika monesti viime vuosina ja se on ollut varmasti rankkaa. Ei voi odottaa, että hän olisi koko ajan kärkitaistossa. Olen kuitenkin varma, että tulevaisuudessa Kalle on numero ykkönen.

Rallin MM-sarja vaihtaa ensi kauden jälkeen hybriditeknologiaan. FIA:n julkaisemien alustavien sääntöjen mukaan autoista karsitaan aerodynamiikkaa sekä joustovaraa ja myös vaihteiston osalta otetaan askel taaksepäin. Uudet säännöt eivät miellytä Neuvillea.

– En ole joidenkin muutoksien puolella. Ymmärrän sen, että meidän pitää saada lisää autonvalmistajia mukaan sarjaan ja sen suhteen kulut ovat tärkein osa. Siellä on kuitenkin paljon tyhmiä muutoksia, ja jos niiden varjolla ei saada ketään mukaan, niin en tiedä, että oliko muutoksissa mitään järkeä, Neuville ihmettelee.

– Olen esimerkiksi aika varma, että vaihteiston suhteen palaamme nopeasti takaisin nykyiseen, joten mikä järki? Neljä vuotta sitten halusimme ottaa askeleen eteenpäin ja se muutos oli kaikkien mielestä hyvä. WRC on kasvanut sen jälkeen tosi paljon. Nyt me menemme yhtäkkiä tekniikassa taaksepäin. Mutta kaiken kaikkiaan eihän tämä minun päätökseni ole.

Rallin MM-sarjan jatkosta ei ole tietoa. Lukuisen kisojen peruutuksien myötä kauden on määrä jatkua syyskuun lopussa Turkissa. Koronavirus ja hybridivääntö ovat luoneet ikävän pohjan MM-sarjan tulevaisuudelle.

– En ole kovin huolissani (MM-sarjan tulevaisuuden suhteen). Autonvalmistajat olivat jo sitoutuneet jatkamaan, mutta toki virus voi muuttaa monia asioita. Mielestäni vaikeina aikoina meidän pitää olla yhdessä niiden asioiden takia, mitä me olemme luoneet aiempina vuosina.Tarkoitan tietenkin urheilua, mutta myös kaikkea sitä taloussektoria, mitä olemme kehittäneet, Neuville sanailee.

– Jos nyt kaikki luovuttavat ja eivät kunnioita mitään, niin tilanne menee entistä huonommaksi. Siksi koen, että on tärkeää, että myös autonvalmistajat pitävät kiinni sitoumuksistaan.

Lue myös:

    Uusimmat