Mainos

Woodstockista 40 vuotta - katso nostalginen video

Woodstock-albumi.

Yhdysvaltalaiset Bobbi Ercoline ja Nick Ercoline ovat osa Woodstock-festivaalin historiaa. Heidän neljäkymmentä vuotta sitten otettu yhteiskuvansa on tullut tunnetuksi myös Woodstock-albumin kansikuvana.

Siitä on huomenna tasan neljäkymmentä vuotta, kun maailman legendaarisin rockfestivaali Woodstock järjesttiin New Yorkin osavaltiossa. Alunperin Woodstockiin suunniteltu tapahtuma pidettiin lopulta Bethelissä (vajaat sata kilometriä Woodstockista) 15. - 18. elokuuta vuonna 1969.

Yhä yhdessä oleva Ercolinen pariskunta eli silloin nuoruuden ja onnen aikaa.

- Kaikki olivat onnellisia, lauloivat, tanssivat, käyttivät huumeita, söivät ja nukkuivat, muistelee festivaaleilla ollut yhdysvaltalainen Bobbi Ercoline hymyssä suin.

- No ehkä ihan kaikki eivät olleet onnellisia, olihan se epämukavaakin, sanoo aviomies Nick Ercoline.

- Me ainakin olimme onnellisia - ja olemme yhä, vastaa Bobbi-vaimo.

Pienemmät seurasivat perässä

Woodstock on jäänyt historiaan eräänlaisena hippiliikkeen ja 60-luvun kultakauden huipentumana. Nelipäiväisille festivaaleille pakkautui yli 500 000 ihmistä, vaikka tapahtuma oli alun perin suunniteltu vain noin 50 000 ihmiselle.

Woodstock on vaikuttanut festivaalikulttuuriin lähtemättömästi. Esimerkiksi Turun Ruisrock pidettiin Woodstockin innoittamana ensimmäisen kerran vuosi jättitapahtuman jälkeen, vuonna 1970.

Esiintyjät Woodstockissa olivat - ja ovat yhä - rock-maailman huippuja: Jimi Hendrix, Santana, Canned Heat, Grateful Dead, Janis Joplin, Joe Cocker - ja tässä vasta listan alkua.

Katso video, jolla alkuperäistä kuvaa Woodstockista sekä Ercolinen pariskunnan haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.