Mainos

Wolfowitz syyttää erostaan mediaa

Wolfowitzin mukaan mediassa luotu ilmapiiri oli suurin syy hänen eroonsa.

Maailmanpankin eroava pääjohtaja Paul Wolfowitz syyttää erostaan mediaa ja ylikuumentuneita tunteita. Wolfowitz sanoi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, että mediassa luotu ilmapiiri pakotti hänet eroon.

- Olen iloinen siitä, että Maailmanpankin johtokunta hyväksyi selvitykseni siitä, että olin toiminut hyvässä uskossa ja eettisesti. Mutta ennen kuin pääsimme tähän, ilmapiiri oli kuumennut liiaksi, jotta olisin voinut enää jatkaa, Wolfowitz sanoi.

Pääjohtajan mukaan ero "kertoo enemmän tiedotusvälineistä kuin Maailmanpankista". Tällä hän viittasi muun muassa siihen, kuinka mediassa kerrottiin useiden pankin entisten ja nykyisten työntekijöiden vaatineen Wolfowitzin eroa.

- Ihmiset reagoivat joukkoon epätarkkoja lausumia. Siinä vaiheessa, kun olimme päässeet lähelle totuutta, kiihko oli jo liian suurta.

Vastaisuudessa Maailmanpankin on Wolfowitzin mukaan ratkottava hallinnon ongelmia. Hän myös toivoo, että Afrikan äänivaltaa pankissa kasvatettaisiin.

Wolfowitz, 63, eroaa Maailmanpankin johtajan tehtävästä kesäkuun lopussa. Hän joutui laajan kritiikin kohteeksi junailtuaan pankissa työskentelevälle naisystävälleen ylennyksiä ja mittavia palkankorotuksia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.