Mainos

Wolfowitz nousemassa Maailmanpankin johtoon

Apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitz on kovan linjan konservatiivi, joka kuuluu Bushin lähipiiriin ja Irakin sodan puolustajiin.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush aikoo ehdottaa apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitzia Maailmanpankin pääjohtajaksi, viranomaislähteet kertovat.

Paikan saa käytännössä Bushin nimeämä ehdokas, sillä Maailmanpankissa ja Kansainvälisessä valuuttarahastossa IMF:ssä suurinta äänivaltaa pitävät Yhdysvallat ja Euroopan maat ovat sopineet, että Yhdysvallat saa valita ehdokkaan Maailmanpankin johtajaksi ja Eurooppa IMF:n johtajaksi.

Wolfowitz tunnetaan Bushin lähipiirin jäsenenä ja muun muassa Irakin sodan vankkana puolustajana. Kovan linjan konservatiivin valinta saattaakin aiheuttaa vastalauseita niin Euroopassa kuin kehitysmaissa.

Toisena pääehdokkaana Maailmanpankin johtoon on mainittu tietotekniikkayhtiö Hewlett-Packardin entinen johtaja Carla Fiorina. Julkisuudessa esille on nostettu jopa irlantilaisen U2-yhtyeen laulaja Bono, joka tunnetaan kehitysmaiden puolestapuhujana.

Maailmanpankin nykyinen pääjohtaja James Wolfensohn jää eläkkeelle kesäkuussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.