Mainos

Patrik Laineen maalitehdas jo liian tärkeä Jetsille? Valmentaja tyrmää puheet suomalaisen varaan laskemisesta

Viiden ottelun aikana yli reilusti puolet Winnipeg Jetsin 14 maalista takonut Patrik Laine on tällä hetkellä niin hurjassa iskussa, että joukkueen päävalmentaja joutuu jo puolustamaan muuta ryhmäänsä suomalaiseen varjoon jäämiseltä.

Laine rikkoi lauantain NHL-kierroksella 40 maalin rajapyykin osuttuaan jo yhdeksännessä ottelussa edellisestä kymmenestä. Jetsin nuori suomalaistähti on parhaillaan 11 ottelun pisteputkessa, jossa hän on nakuttanut jo 21 tehopistettä.

NHL:n maalipörssiin jaetulle kärkisijalle Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin kanssa noussut Laine on nyt Jari Kurrin ja Teemu Selänteen jälkeen vasta kolmas suomalainen, joka on saavuttanut 40 maalin rajan yhdellä kaudella.

Laineen tehoputken jatkumisesta huolimatta Winnipeg koki lauantaina 1-2-vierastappion Philadelphia Flyersille. Tappio oli joukkueelle ensimmäinen neljän voiton jälkeen. Näiden viiden ottelun aikana Laine on vastannut peräti yhdeksästä Winnipegin tekemästä maalista, kun koko muu joukkue on tehnyt tuona aikana yhteensä viisi – ja näistäkin kaksi on Laineen ketjukaverien tekemiä.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice ei jaksa nähdä ongelmaa siinä, että Laine vastaa juuri nyt joukkueen kannattelemisesta. Tilanne oli aiemmin kaudella päinvastainen. Tuolloin Laineen ei tarvinnut tehdä maaleja muiden hoitaessa homman. Maurice ei silti pitänyt ehdotuksesta, että muut kokisivat olonsa mukavammaksi Laineen maaliputkessa.

– Ymmärrän kyllä kysymyksen, älkää ottako tätä väärin, mutta NHL ei toimi tuolla tavalla. Kukaan ei ole koskaan sanonut, että minulla on nyt parempi olla, kun ”Patty” tekee maalit puolestani, Maurice kommentoi.

– Meillä on erilaisia ketjukoostumuksia ja pelaamme tähän aikaan vuotta erilaista kiekkoa, joten on vaikeampi tehdä maaleja ja päästä paikoille.

– Meillä on nippu 20 maalin miehiä, muttemme ole tehneet niin paljoa maaleja. Peleissä tulee hetkiä, jolloin ei tarvitse tehdä maaleja, jos pitää johtoa. Sellaista se on ollut meillä kolmessa neljässä edellisessä ottelussa. Olemme tehneet tarpeeksi maaleja, Maurice vakuutti.

Valmentaja näkee Laineen parantaneen luisteluaan reilusti kuukauden takaisesta. Ylisanoja on vaikea enää keksiä, mutta kanadalaisen puheesta paistaa avoin kunnioitus kultakimpalettaan kohtaan.

– Hän on erityinen nuori mies, 19-vuotias ja kasvaa edelleen. Erittäin kilpailuhaluinen kaveri, joka haluaa tehdä maaleja. Winnipeg Jets saa hänestä hyvän pelaajan pitkäksi aikaa, Maurice kommentoi.

Seuraavassa ottelussa Laine iskee yhteen Ovetshkinin kanssa, kun Winnipeg jatkaa maanantaina vieraskiertuettaan Washingtoniin.

Lähteet: Winnipeg Jetsin verkkosivut, Winnipeg Sun

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja