MM-kisasankari Ville Heinolan NHL-valloituksen tiellä vielä monta estettä – Lukolla varasuunnitelma valmiina, jos Winnipeg Jets pitää pakkilupauksensa

17:08
Jääkiekon NHL-startti lähestyy – tässä alkavan kauden kuumat puheenaiheet ja suomalaisnimet!

Hienot nuorten MM-kisat pelannut Ville Heinola hakee peliaikaa NHL-joukkue Winnipeg Jetsistä. Jos hän jää loppukaudeksi Pohjois-Amerikkaan, SM-liigaa johtava Rauman Lukko aikoo reagoida tilanteeseen. 

Heinola nousi tunnetuksi nimeksi viimeistään nuorten MM-kisoissa. Hän oli Suomen pronssijoukkueen ehdoton ykköspuolustaja ja nousi tähdistökentälliseen asti

Heinola pelasi hurjia minuutteja, kaiken lisäksi vielä rikkinäisellä sormella, joka puudutettiin ennen pelejä. 

Nuorukaisen viileitä otteita on katseltiin hyvällä silmällä Winnipeg Jetsin päässä. 

Heinola on karanteenissa vielä keskiviikkoon asti. Jos koronatesti näyttää negatiivista, hän liittyy Jetsin ryhmään. Kausi alkaa jo torstaina kotipelillä Calgary Flamesia vastaan, joten vielä sarja-avauksessa Heinola ei ainakaan ole mukana. 

Sen jälkeen kaikki onkin auki. 

"Yksi vaihtoehto meille"

Heinola pelasi jo viime kaudella kahdeksan NHL-ottelua. Jets luovutti hänet kuitenkin loppukaudeksi Rauman Lukkoon, jossa hän jatkoi syksyllä. 

Jetsin päävalmentaja Paul Mauricella ei ollut valmista vastausta Heinolan tulevaisuudesta. 

– Hän on yksi vaihtoehto meille, Maurice sanoi lehdistötilaisuudessa. 

Jetsin kärkikuusikossa ovat Heinolaa kokeneemmat puolustajat Josh Morrissey, Tucker Poolman, Neal Pionk, Derek Forbort, Dylan DeMelo ja Nathan Beaulieu. Heillä kaikilla on yhden suunnan sopimus, joka takaa saman palkan sekä NHL-joukkueessa että farmissa. 

Heinolan mahdollisuuksia heikentää hänen kahden suunnan diilinsä, joka alentaa seuran palkkakuluja hänen pelatessaan AHL:n puolella. Heinolan lisäksi paikasta pelaavassa kokoonpanossa taistelevat lähinnä Sami Niku ja Luca Sbisa

Sivusta katseleminen huonoin vaihtoehto

Heinola osoitti jo viime kaudella pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla. Jos tavoite ei toteudu, avautuu pelikenttä uudelleen. 

Jetsillä on ollut tapana jarruttaa palkkojen nopeaa nousua, mikä puoltaisi hänen sijoittamistaan farmiin Manitoba Mooseen. Etuna on, että Moose pelaa niin ikään Winnipegissä. AHL alkaa kuitenkin vasta näillä näkymin 5. helmikuuta. 

Heinolan roikottaminen NHL-ryhmän niin sanotussa "taxi squadissa" olisi hänen kehityksensä kannalta huonoin vaihtoehto. Sen tietää Mauricekin. 

– Jos mahdollista, en halua nuorten pelaajien istuvan ja katselevan sivussa. Jos AHL:ssä pelataan, se muuttaa Villen tilannetta. Yksi vaihtoehdoista on, että hän on osa ryhmäämme. 

"Eiköhän sieltä ilmoitella"

Heinola on ollut alkukaudesta iso osa Lukon puolustusta. Raumalaiskannattajat odottavat innolla, että hyvä kiekollinen puolustaja palaisi takaisin sinetöimään seurahistorian toisen mestaruuden. 

 Se on mahdollista, mutta hyvin kaukaista. Lukon urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt kertoi MTV Urheilulle, ettei hän ole pitänyt viime aikoina yhteyttä Winnipegin suuntaan. 

– Eiköhän sieltä ilmoitella, kun he ovat nähneet riittävästi ja tekevät päätöksiä. Viime vuonna lähetin viestiä ja apulais-GM vastasi, että he etsivät Villelle parhaan mahdollisen pelipaikan. Sitten he lähettivät Villen tänne. 

Sahlstedt seurasi Heinolan otteita nuorten MM-kisosisa hyvillä mielin. Vasta 19-vuotias puolustaja on kehittynyt Lukossa, mikä varmasti miellyttää Jetsinkin päässä. 

 – Ville pelasi isoja minuutteja vamman kanssa. Hänen terveystilanteensakin tuo varmasti oman mietintänsä Winnipegissä. 

"Pakistomme kapea ja nuori"

Jos Heinola jää Pohjois-Amerikkaan, Lukon toimistolla on pienen palaverin paikka.  Seuralla on varallisuutta pelaajahankintoihin siitäkin huolimatta, että SM-liigassa pelataan tyhjille katsomoille. 

Yhtään kiveä ei jätetä kääntämättä siinä taistelussa. Sahlstedt sanoo, että Lukko lähtee pakkikaupoille, jos sinne jää Heinolan mentävä aukko. 

– Vaikka pakistomme on edelleen laadukas, se on aika kapea ja nuori.

– Tilanne on ollut käytännössä sama kuin viime kaudella. Jos joku on tippunut rivistä, olemme nostaneet tilalle A-junnun.

Lauantain JYP-ottelussa A-junioripuolustaja Onni Korkka sai tilille ensimmäiset minuutit SM-liigatasolla.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja