Kommentti: Viltitetty Patrik Laine kohtasi valmentajan, joka on kovempi kuin yö vankilassa

NHL-tähti Patrik Laineen penkitys Columbus Blue Jacketsin nosti ison spekuloinnin Laineen ja valmentaja John Tortorellan välirikosta. Ei kannata lyödä hirveästi vetoa sen puolesta, että kumpikaan muuttuisi, kirjoittaa MTV Urheilun Marko Leppänen. 

NHL-tulokkaat saavat usein oman tervetulotoivotuksensa, kun he siirtyvät uudelle portaalle: tulokkaille järjestetään pieniä piloja ja vastustaja antaa kovan taklauksen. 

Patrik Laine sai oman "tervetuloa Tortsmaahan" -hetkensä, kun hänet pantiin kansanomaisesti sanottuna vilttiin kesken ottelun

Onko syytä järjestää kansallinen hätätila? 

Ihan rauha nyt. 

Laineen penkitys ei sinänsä ollut yllätys, tosin näin pikainen aikataulu tuli puskista. Ehkä tynkäkaudella vilttikomennuksetkin tulevat nopeammin kuin yleensä. 

Perustilanne on se, että Tortorella tekee mitä Tortorella tekee ja Laine tekee mitä Laine tekee. Älkää betsatko valtavia summia siihen, että kumpikaan hirveästi muuttuisi. 

Tortorella on vanhan liiton valmentaja, joka vaatii takakarvausta ja moitteetonta puolustuspeliä kaikilta pelaajilta. Columbus Blue Jackets on työläisjoukkue, jossa tähdetkään eivät saa erivapauksia. 

TSN:n Craig Button analysoi, että Tortorella penkittäisi Tom Bradynkin, jos hän ei antaisi parastaan kaukalossa. 

Laine on petrannut puolustuspeliään NHL-uran aikana, mutta hän ei ole puolustuspelin erikoismies, eikä hänestä sellaista koskaan tulekaan. 

Pitää myös ottaa huomioon lähtötilanne. Laineella oli takana pitkä tauko, pieni loukkaantuminen ja karanteeni. Sen jälkeen hän on pelannut joka toinen päivä. Jalat eivät ole isolla miehellä välttämättä tuoreimmillaan. 

Ehkä Tortorella lähetti Laineen kautta viestin muille pelaajille, että nyt on ryhdyttävä haalarihommiin. Kenties Tortorella on niin fiksu, että hän tietää Laineen kestävän hetkellisen kurinpalautuksen ja pumppaa sen avulla muita. 

Ja on tietysti hyvä muistaa, että Columbus Blue Jackets hävisi edellisen Hurricanes-ottelun, jossa Laine teki kaksi maalia. Penkityspelin Blue Jackets voitti. 

Laine on saanut nähdä nopeasti, että hän elää Columbuksessa erilaisessa maailmassa kuin Winnipegissä. 

Jetsissä dominoivin hahmo oli kapteeni Blake Wheeler, joka piti yllä omaa sirkustaan ja alisti välillä valmentaja Paul Mauricenkin alamaisekseen. Columbuksessa jöötä pitää päävalmentaja Tortorella, 62-vuotias ikitammi, jonka katse on kovempi kuin yö vankilassa. 

Jokainen voi sitten päätellä, että kumpi on terveempi tilanne. 

Ei hyllytys ole Laineen aikuisuralla sinänsä uusi tilanne. Laituri oli lopettaa koko lajin, kun hän räpiköi Lempäälän Kisan paidassa Mestistä kaudella 2014–15. 

Laine on tullut aiemmin NHL-urallaan tunnetuksi siitä, että hän pelaa parhaimmat pelinsä kuivan kauden jälkeen. Tulevilla kierroksilla nähdään tulta ja tappuraa oleva Laine, joka ottaa valikoimaan ajoittaiset painavat taklaukset. 

Yhden puolikkaan pelin hyllytys ei ole vielä katastrofi, kymmenen ottelun popparijakso vaatisi jo jatkotoimia. 

Tuskin Lainekaan halua profiloitua pelaajaksi, joka alkaa vilkuilla ensimmäisen vaikeuden tullen taas uutta seuraa. 

Lue myös:

    Uusimmat