Williams-pomo paljastaa: "George Russell halusi meille jo täksi kaudeksi"

Ensi kaudella Williams-tallissa F1-debyyttinsä tekevä George Russell tavoitteli paikkaa brittitallin riveistä jo täksi kaudeksi, paljastaa tekninen johtaja Paddy Lowe.

F2-sarjan mestaruustaistelua johtava Russell tavoitteli lopulta Sergei Sirotkinin saamaa paikkaa Williamsilla täksi kaudeksi, mutta Lowe ja tallin johto katsoivat tuolloin brittinuorukaisen olevan tehtävään vielä liian kokematon.

– Nuoreksi kaveriksi George on hyvin itsevarma. Hän on oma-aloitteen ja yrittää muokata omaa tulevaisuuttaan. Mielestäni se on yksi niistä syistä, miksi hän on päässyt nykyiseen asemaansa, Lowe kertoi motorsport.comille

– Esimerkiksi viime vuonna hän halusi olla mukana kilpailemassa kuljettajapaikasta kaudelle 2018. Mielestäni se oli kuitenkin vielä hieman liian aikaista. On hyvä, että hän on ajanut vuoden formula kakkosissa, koska vuosi sitten Georgelle olisi ollut vielä liian aikaista harkita formula ykkösiä.

– Hän on tämän F2-sarjassa viettämänsä vuoden jälkeen paljon vahvempi, mutta hän tuli vuosi sitten luokseni PowerPoint-esityksen kera, jossa hän teki selkoa siitä, miksi hän olisi meidän paras kuljettajamme. En ole vielä koskaan aiemmin saanut vastaanottaa sellaista, Lowe jatkoi.

Russell teki ensi kauden neuvotteluihin aloitteen sopimalla tapaamisen Lowen ja apulaistallipäällikkö Claire Williamsin kanssa. Brittikuski kertoo käyttäneensä hakuprosessissaan vastaavaa metodia myös vuosi sitten.

– Sen sijaan että istuisin alas kehumaan itseäni, niin on parempi laittaa se paperille ja tarjota asiaa tukevia statistiikkoja. Kyse ei ollut vain ansioluettelostani. Yritin tehdä paremmin selkoa omasta luonteestani ja siitä, mitä katson voivani tuoda talliin, Russell kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat