Näin hankitaan F1-paikka: Kuskilupaus soitti itse tallipomolle ja kertoi ajohaluistaan

Williams-tallin kuljettajana F1-sarjassa ensi kaudella debytoiva George Russell kertoo itse pyytäneensä tapaamista brittitallin johdon kanssa.

Videolla pohdintaa Valtteri Bottaksen mahdollisesta osakilpailuvoitosta. 

F2-sarjan mestaruustaistelua johtavan Russellin sopimus Williamsin kanssa sai sinettinsä perjantaina. Russell kertoo olleensa ensi kerran yhteydessä sopimuksen tiimoilta brittitallin teknisen johtajan Paddy Lowen kanssa jo heinäkuussa.

Mercedes-kuskiohjelman suojatti Russell työskenteli lyhyen aikaa yhdessä Lowen kanssa, ennen kuin tämä teki päätöksen siirtyä Williamsille kaudella 2017.

– Ensimmäinen yhteys tallin kanssa tapahatui pari viikkoa ennen Hockenheimin kisaa. Soitin Paddylle ja kerroin, että haluan olla formula ykkösissä ensi kaudella ja haluan Williamsille, Russell taustoitti sopimustaan motorsport.comille.

– Siinä vaiheessa tiesin, että asiat alkavat formula ykkösten suhteen mennä eteenpäin. Minun täytyi tarttua tilaisuuteen, ennen kuin se olisi liian myöhäistä. Hockenheimin viikonlopusta eteenpäin tilanne alkoi kehittyä, Russell jatkoi.

Russell katsoo, että hänen täytyi olla oma-aloitteinen saadakseen tilaisuuden formulasarjassa. Brittikuski ei halunnut Mercedeksen urheilujohtajan Toto Wolffin olevan ensimmäinen kontakti Williamsiin suuntaan.

– Olin aina sitä mieltä, että heidän olisi parempi kuulla ensin siitä minulta itseltäni kuin Totolta tai keneltä tahansa muulta Mercedeksen ihmiseltä, joka olisi laitettu hakemaan yhteyttä, Russell sanoi.

– Minulla oli entuudestaan välit Paddyn kanssa, joten tunsin oloni täysin luottavaiseksi poimiessani puhelimen ja sopiessani tapaamisen hänen ja Claire Williamsin (tallipäällikkö) kanssa.

Russell uskoo vahvan menestyksensä F2-sarjassa olleen ratkaiseva valttikortti sopimuksen synnyssä.

– Jos istuu neuvottelupöytään vaikeiden viikonloppujen jälkeen, niin silloin on myös vaikea saada itseään kaupiteltua. Kisavoiton jälkeen tilanne on kuitenkin sellainen kuin sanonta kertoo, että olet niin vahva kuin viimeisin kisasi.

– Kisavoitto ratkaisevalla hetkellä auttaa valtavan paljon, Russell summasi.

Lue myös:

    Uusimmat