Umpisurkea kausi ei lannista – F1-tallipomo puhuu superlupauksen tuomasta nosteesta

Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams huokuu C Moren haastattelussa optimistisuutta. Umpisurkeasta kaudesta huolimatta.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Williams vahvisti viime viikolla tallin pestanneen ensi kauden kuljettajakseen suurlupauksen George Russellin. Claire Williamsin näkemyksen perusteella Russellin sopimus tuo tiimille valtavasti optimismia.

– Tiimille on ollut hyvin vaikea vuosi, mutta Russellin sopimus on ollut todella hyvä uutinen kaikille Williamsilla. George on mahtava lahjakkuus. Pienemmissä formulaluokissa hänen saavutuksensa ovat olleet vaikuttavia, Williams kertoo.

– Hän tulee näyttelemään merkittävää roolia, kun rakennamme Williamsia kohti tulevaisuutta, Williams jatkaa.

Claire Williamsin mukaan keskustelut Russellin kanssa aloitettiin heinäkuun lopulla ja päätös hänen pestaamisestaan oli lopulta helppo.

– Se oli aika helppo päätös. George itse lähestyi minua Hockenheimissa. Hän oli hyvin päämäärätietoinen siitä, mitä halusi. Hän ei juuri antanut minulle vaihtoehtoja. Olen hyvin innoissani, että hän tulee tiimiimme.


Perinteikkäänä brittitallina Williams ajattaa tietysti mielellään brittikuljettajaa.

– Jokaiselle tiimille on hieno asia saada saman maan kansallissankari mukaan. Ei ole kielimuuria. Tämä on toki Formula 1, joka on globaali laji ja olemme tottuneet tekemään töitä erimaalaisten ihmisten kanssa. Mutta on hyvin erityistä. Meillä on ollut hienoja brittikuskeja, kuten Nigel Mansell, Damon Hill, Claire toteaa.

Toista ensi kauden ajajaansa Williams ei vielä ole valinnut. Ehdolla ovat tiettävästi Esteban Ocon, Robert Kubica sekä tallin tämän kauden kilpakuljettaja Sergei Sirotkin. Rahakin varmasti ratkaisee.

– Kartoitamme toista kuljettajaamme. Olemme onnekkaita, että meillä on useampi taitava kuljettaja, joista voimme valita, mutta muutama asia pitää käydä läpi ennen päätöksentekoa. Olettaisin, että emme tulisi tekemään päätöstämme ennen Abu Dhabin kisaa, Claire Williams taustoittaa.

Williams on tällä kaudella ollut Formula ykkösten heikoin talli. Claire Williamsin mukaan ensi kauden autoon ruvettiin panostamaan aikaisessa vaiheessa, kun näytti ilmeiseltä, ettei toivoa tälle kaudelle paljoa ollut.

– Meillä on paljon työtä edessämme. Auton suorituskykyä pitää parantaa ja sen eteen olemme tehneet töitä jo tänä vuonna ensi vuotta varten.

Tallin organisaatioon lienee luvassa muutoksia.

– Pitää myös käydä läpi tiimin rakennetta varmistaaksemme, että kaikki toimisi, kuten pitäisi. Se vie aikaa. Se on raskas prosessi ja vaatii vaikeita päätöksiä. Mutta nautittava prosessi, koska tiedän, että säädämme Williamsin kohti kirkasta tulevaisuutta, Claire ilmoittaa positiivisena.


Lue myös:

    Uusimmat