Ex-kuski McLarenin ja Williamsin alamäestä: "Hämmentävää ja ikävää"

Perinteikkäiden F1-tallien McLarenin ja Williamsin alamäki autourheilun kuninkuusluokassa kertoo siitä, etteivät historia ja maine merkitse lajissa paljoakaan, katsoo ex-kuljettaja David Coulthard.

Niin McLaren kuin Williamskin käyvät läpi vaikeita vuosia formulasarjassa. Entiset kärkitallit ovat kuin varjoja menestysvuosistaan. Kumpaakin tallia uransa aikana edustanut Coulthard myöntää, että tilannetta on tuskallista seurata.

– On hämmentävää ja ikävää seurata niitä vaikeuksia, mitä he ovat joutuneet käymään läpi. Menestys tulee ihmisistä, ei siitä nimestä, mikä lukee ovessa. Se ei ole itsestään kestävää, koska kaikessa on kyse aina mukana olevista ihmistä, Coulthard kommentoi BBC Sportille.

– Kumpikaan talleista ei selvästi ole kyennyt uusiutumaan ja houkuttelemaan nuoria lahjakkuuksia. Nyt heidän täytyy keskittyä siihen. Rakenteita on muutettava ja tuotava sisään uusia kykyjä. Tästä talli saisi voimaa, Coulthard jatkoi.

Kumpikin brittitalleista on värvännyt riveihinsä tulokaskuljettajan ensi kaudeksi. Williamsin toiseen autoon hyppää George Russell, kun taas Lando Norris on saanut paikan McLarenilta.

Coulthard muistuttaa, ettei menestys formulasarjassa ole kiinni pelkästään kuljettajan osaamisesta. Tallien on tärkeää myös keskittyä teknisen osastonsa ammattitaitoon.

– Muistan kerran kysyneeni Patrick Headilta (Williams-tallin entinen tekninen johtaja), onko tallin menestys kiinni rahasta vai aivotyöstä? Siihen hänen suora vastauksensa oli aivotyö.

– Kummankin tallin täytyy valjastaa tämä aivovoima, jotta he voivat palata tulevaisuudessa taas voittajiksi, Coulthard alleviivasi.

Lue myös:

    Uusimmat