Lähde: F1-kriisitallin johto vahvistumassa – "Jos se ottaa aikaa, olkoon niin"

Entinen Renaultin F1-tallin tekninen päällikkö Nick Chester on yhdistetty ensi vuodeksi Williamsin johtotehtäviin, kertoo Motorsport.

Chester työskenteli Renault'lla tallin historian eri vaiheissa ja tehtävissä aina vuosituhannen vaihteesta lähtien.

Renault on aloittanut "teknisen uudelleenjärjestelyn" heikosti sujuneen kauden päätteeksi. Talli jäi viime vuonna valmistajien MM-sarjassa neljänneksi. Päättyneellä kaudella sijoitus heikentyi pykälän samalla, kun se hävisi McLarenille, jolle Renault toimii moottorin toimittajana.

Chesterin ja entisen aerodynamiikkaosaston johtajan Peter Machin jätettyä Renault talli palkkasi Williamsin entisen aerodynamiikan vastaavan Dirk de Beerin Machin tilalle.

Williams on niin ikään tutkinut pettymykseen päättyneitä viime kausia ja autossa ilmenneitä heikkouksia. Tallin tekninen pääjohtaja Paddy Lowe jäi tehtävästään sivuun vuoden 2019 alussa ja erosi virallisesti tehtävästään muutamaa kuukautta myöhemmin.

Lowen lähtö on jättänyt Williamsin vaille tekniikan vastaavaa johtajaa. Ilman Lowea talli on nojannut henkilökunnan kokeneeseen kaartiin ja sen tekniseen johtajuuteen. Motorsport kertoo nyt Chesterin olevan tietojensa mukaan yksi vahvoista ehdokkaista tehtävään. Talli itse ei suostunut kommentoimaan väitettä.

Tallin apulaistallipäällikkö Claire Williams kertoi kauden jälkeen, ettei Williams kiirehdi teknisen johtajan nimeämisessä.

– Tallin vanhempi tekninen ryhmä muodostaa tehokkaan tiimin ja olen varma siitä, mitä he tekevät, Williams sanoi Motorsportille Abu Dhabissa.

– He ovat erittäin rauhallisia yksilöitä, he tietävät mitä on kunnianhimo, he tietävät tavoitteemme ja he tekevät kaiken voitavan käytettävissä olevilla resursseilla. Mutta olemme aina sanoneet, Lowen lähdöstä lähtien, haluamme tehdä tallin kannalta oikean ratkaisun. Jos se ottaa aikaa, olkoon niin, Williams linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat