Mainos

Wideroos: Liikanen ja Korkman pätevimmät

Toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos kannattaa Liikasta ja Korkmania Suomen Pankin johtoon. Wideroos aikoo poikketa eduskunnan pankkivaltuuston kannasta, mikäli se esittää tehtävään jotain muuta ehdokasta.

Suomen Pankin pääjohtajanimityksen valtioneuvostolle esittelevä toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos liputtaa EU-komissaarin Erkki Liikasen tai Ecofin-neuvoston pääjohtajan Sixten Korkmanin valinnan puolesta.

Wideroos sanoo Kalevassa pitävänsä Liikasta ja Korkmania todella pätevinä ehdokkaina, mutta ei asetta heitä paremmuusjärjestykseen.

Wideroos korostaa olevansa valmis poikkeamaan eduskunnan pankkivaltuuston kannasta, mikäli se esittää tehtävään jotain muuta ehdokasta.

Wideroos aikoo myös neuvotella nimityksestä ennen esitysvaihetta hallitusryhmien vetäjien sekä tasavallan presidentin Tarja Halosen kanssa.

Eduskunnan pankkivaltuusto kokoontui eilen illalla päättämään omasta ehdokkaastaan keskuspankin pääjohtajaksi. Pääjohtajan nimittää tasavallan presidentti, eikä hänen tarvitse noudattaa nimityksessä pankkivaltuuston tai hallituksen kantaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.