Mainos

WFP lisää ruoka-apua 140 miljoonalla

Maailman elintarvikeohjelma WFP lisää ruoka-avun määrää yli 140 miljoonalla eurolla. Apu suunnataan 16 eri kohteeseen, joita globaali ruokakriisi on koetellut pahiten.

Kohonneet ruoan ja polttoaineen hinnat ovat ajaneet liki miljardi ihmistä vakaviin ongelmiin ruoansaannin suhteen ympäri maailmaa. Lisäavulla pyritään muun muassa takaamaan kouluikäisten lasten ruuan saanti myös koulujen ollessa kiinni.

Ruoan ja polttoaineen hinnan nousulla on ollut suoria vaikutuksia myös maailman suurimman humanitaarisen järjestön, Maailman elintarvikeohjelman toimintaan. Operatiiviset kulut ovat moninkertaistuneet, ja vuoden 2008 budjetti 90 miljoonan ihmisen auttamiseksi on paisunut 3,1 miljardista 6 miljardiin dollariin. Tähän mennessä lahjoitusten varassa toimiva järjestö on saanut kasaan noin puolet budjetistaan.

WFP:n mukaan köyhät perheet käyttävät jo nyt 60 % tuloistaan ruokaan, ja joutuvat turvautumaan yhä useammin vähemmän ravitseviin tuotteisiin sekä syömään entistä harvemmin. Myös koulutuksesta ja terveydenhuollosta pidättäydytään herkemmin, kun taas lainaa otetaan hanakammin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.