Mainos

Weekend-festivaalin järjestäjät: Sellaisia ne festarit ovat

MTV3 Uutiset tapasi Espoon Weekend-festivaalin järjestäjäkaksikon lauantaina festivaalialueella.

27-vuotias John Rugemalira ja 26-vuotias Hardi Loog ovat sitä mieltä, että Weekend festivaalin kaoottisiksi muuttuneet liikennejärjestelyt ovat osin yleisön omaa syytä.

– Festivaali on sujunut hyvin. Pientä ruuhkaa oli eilen, mutta Skrillexin takia se oli vähän odotettavissa. Myös se, että ihmiset eivät osaa lukea mediaa tai meidän nettisivuja, Loog kertoo.

Eli siis syytätte kävijöitä ruuhkista?

– Tyhmältä se kuulostaa, mutta jos Vihdintie on vetänyt ihan hyvin puoli viiteen asti ja sen jälkeen mennyt jumiin, ja Scrillex esiintyy kuudelta, niin se on yksi painava syy, Loog toteaa MTV3 Uutisille.

– Olihan siinä mökkiliikennettä myös. Ihmiset pääsivät töistä ja oli perjantaipäivä, koulut ovat juuri alkaneet. Mutta nämä olivat aikataulut, jotka saimme artisteilta. [Keikat] piti laittaa noihin aikoihin. Yritimme saada busseja ja muuta, Rugemalira täydentää.

– Loppujen lopuksi saimme kaikki sisään. Pääartistin luultavasti kaikki näkivät, jotka halusivat nähdä. Sitten, jos haluaa nähdä niitä aikaisempia, pitää varata aikaa. Sellaisia ne festarit ovat, Rugemalira vielä lisää.

Millaisia ongelmia eilen oli?

– Kaikki ongelmat olivat liikenteestä. Kun se jumittuu, se pakkautuu. Täysillä yritämme purkaa sitä, Rugemalira vastaa ja jatkaa:

– Se oli vaan, että kaikki paukahti samaan aikaan. Ei siinä muuta.

Mitä järjestäjä olisi voinut tehdä muuta?

– Olisi pitänyt yrittää tiedottaa vielä enemmän. Painottaa, että jokainen on oman onnensa herra ja täytyy tulla ajoissa paikan päälle, Loog pohtii.

Kun valitsitte tätä paikkaa Espoon Luukissa, tuliko mieleen että tämä voisi olla logistisesti hieman haasteellinen?

– Ei se ihan ekana ollut mielessä, mutta kyllä se tuli aika nopeasti vastaan. Yritimme saada bussilinjoja ja kyllä se olisi ollut mahdollista, nyt me opimme tästä. Tarvitsemme enemmän yhteistyötä julkisten liikennevälineiden kanssa, Rugemalira kommentoi.

Millaista palautetta olette saaneet?

– Ihan laidasta laitaan. Tosi hyvääkin palautetta ja sitten on ylilyöntejä, että joku olisi 9 tuntiakin jonottanut, Iltalehdestä taisin lukea. Mielestäni se ei ole mahdollista, Rugemalira kiistää.

Taustalla verovelkaa

Nuorten miesten omistama yritys RL Entertainment on aikaisemminkin järjestänyt suuria yleisötapahtumia, muun muassa tänä kesänä raptähti Pitbullin keikan Espoon Suvilahdessa ja Helsingin Rautatietorilla vuonna 2011.

Lisäksi kaksikko järjesti viime vuonna 30 Seconds to Mars -bändin keikan Tallinnassa.

Taustalta löytyy myös keikkoja, jotka ovat peruuntuneet.

Rugemalira ja Loog myöntävät, ettei aiemmissa bisneksissä kaikki ole sujunut kuten piti.

- On ollut aikaisemmin ongelmia, mutta nyt kaiken pitäisi olla kunnossa, kaksikko selitti Iltalehden aiemmin päivällä uutisoimaa verovelkataustaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.