Mainos

Jonoja muodostumassa Espoon festivaalialueelle - ruuhkahuippu yhä edessä

Weekend-festivaalin aiheuttamat ruuhkat jatkuvat polisiin arvion mukaan Espoossa myös tänään. Ylikonstaapeli Ari Perttu Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi MTV3 Uutisille noin kello 14 aikaan, että festivaalialueelle johtaville teille on alkanut muodostua jo pientä jonoa.

Ruuhkahuipun ajoitusta on kuitenkin hankala arvioida, sillä tänään festivaali on alkanut eilistä aiemmin.

Eilen festivaalikävijät joutuivat matelemaan liikennekaaoksessa tuntikausia. Pertun mukaan tilanne oli pääkaupunkiseudunkin mittakaavassa poikkeuksellinen, sillä ruuhkat jatkuivat myöhään iltaan, jopa iltakymmeneen asti.

– Toivottavasti tänään on vähän hiljaisempaa kuin eilen. Eilen oli perjantai-ruuhka ja samaan aikaan sattui liikenneonnettomuuksia muun muassa Kehä III:lla, jotka vaikuttivat myös tänne Vihdintielle, Perttu kertoo.

Festivaalien järjestäjä Sami Vepsäläinen kertoo puoli neljän aikaan MTV3 Uutisille, että tunnelma alueella on hyvä.

– Olemme eilisen jälkeen muistuttaneet laajasti muun muassa sosiaalisen median kautta, että ihmiset lähtisivät hyvissä ajoin ja miettisivät reittinsä etukäteen.

Festivaalin jatkoa mietittävä

Pertun mukaan festivaali järjestetään erittäin haastavalla paikalla, sillä sinne pääsee käytännössä vain yhtä tietä, Vihdintietä pitkin. Siksi festivaalin jatkoa on mietittävä tarkkaan.

– Kyllä me ihan varmasti olemme oppineet jotain ja järjestäjäkin on oppinut jotain. Täytyy miettiä näitä kulkuyhteyksiä, paikkaa, ja kuinka paljon ihmisiä tänne voidaan ottaa. Sehän on ihan ratkaiseva tekijä, Perttu sanoo.

Perttu uskoo, että poliisin viestiyhteydet toimivat tänäänkin. Poliisi joutui turvautumaan omaan VIRVE-verkkoonsa eilen, koska kännykkäyhteydet festivaalialueella pätkivät pahasti.

– Kännykkäyhteyksille emme voineet eilen mitään, operaattorit hoitavat ne kuten hoitavat. Onneksi meidän oma verkkomme kaikesta huolimatta toimi moitteettomasti ja varmasti toimii tänäänkin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.