Mainos

Washingtonin kuolemantapaukset johtuivat pernarutosta

Washingtonissa sunnuntaina ja maanantaina menehtyneet postivirkailijat kuolivat keuhkopernaruttoon. Asian on varmistanut Washingtonin pormestari Anthony Williams tänään.

Terveysviranomaisten mukaan kaksi muuta sairastunutta postivirkailijaa on sairaalassa kriittisessä, mutta vakaassa tilassa.

Sairastuneet ovat työskennelleet Brentwoodin postinlajittelukeskuksessa, ja sen tiloista on nyt löydetty pernaruton aiheuttajaa. Sitä on luultavasti päässyt ilmaan, kun lajittelukone on pusertanut itiöitä sisältävää kuorta.

Lukuisilla lajittelukeskuksen työntekijöillä on havaittu epäilyttäviä oireita. Kaikille kaupungin postin työntekijöille aiotaan antaa nyt ehkäisevä antibioottikuuri.

New Jerseyssä on löydetty lisäksi yksi mahdollinen uusi keuhkopernaruttotapaus. Sairastunut nainen on työskennellyt Trentonin postikeskuksessa, jonka kautta on kulkenut ainakin kaksi taudinaiheuttajaa sisältänyttä kirjettä.

Kongressista etsitään pernaruttoitiöitä

Yhdysvaltain kongressi aloitti tänään istunnot, mutta osa sekä senaatin että edustajainhuoneen tiloista pidettiin yhä kiinni. Kokoushuoneista etsitään jälkiä pernaruttoitiöistä, joita on päässyt ilmaan viime viikon maanantaina saapuneesta kirjeestä. Tuolloin 28 ihmistä testattiin altistuneeksi taudille, mutta kukaan kongressin työntekijöistä ei ole toistaiseksi sairastunut.

Tänään ilmoitettiin lisäksi yhdestä mahdollisesta uudesta keuhkopernaruttotapauksesta. Sairastunut nainen on työskennellyt Hamiltonin postikeskuksessa, jonka kautta on kulkenut ainakin kolme taudinaiheuttajaa sisältänyttä kirjettä. Hamiltonin keskuksesta otetut näytteet osoittavat, että siellä on taudinaiheuttajaa.

Toisesta, Trentonissa sijaitsevasta lajittelukeskuksesta ei ole toistaiseksi löytynyt pernaruttoa. New Jerseystä on aiemmin löydetty kaksi ihon kautta tarttunutta pernaruttotapausta. Sairastuneista toinen työskenteli Hamiltonissa, toinen Trentonissa.

Kaikkiaan kolme ihmistä on menehtynyt tähän mennessä pernaruttoon, sen keuhkojen kautta leviävään muotoon. Ensimmäinen uhri oli Floridassa kuollut 63-vuotias lehtiyhtiön kuvatoimittaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.