Mainos

Washingtoniin ja New Yorkiin lisää turvatoimia

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset aikovat kiristää turvatoimia Washingtonissa ja New Yorkissa terrori-iskujen estämiseksi.

New York

Amerikkalaisten liikenneviranomaisten mukaan terroriuhan varalta USA:n pääkaupungissa Washingtonissa selvitetään mahdollisuutta tutkia satunnaisesti matkustajien laukkuja metrossa. New York puolestaan harkitsee korkeatasoisten valvontajärjestelmien asentamista tunneleihin.

Syynä turvatoimien kiristämiselle ovat Lontoon metroon ja yhteen bussiin kohdistuneet pommi-iskut, jotka tappoivat heinäkuun 7. päivänä yli 50 ihmistä ja haavoittivat reilua 700:aa. Heti iskujen jälkeen metroliikennettä lähetettiin Washingtonissa turvaamaan konetuliaseilla varustettuja poliiseja sekä pommikoiria.

Turvatoimien parantaminen on viranomaisille suuri haaste, sillä pelkästään Washingtonissa on metroasemia yhteensä 86 ja junia yli 900. Matkustajia maanalaisessa liikkuu päivittäin noin 730 000.

Kyselyiden mukaan turvatoimien laajentamisella on kansalaisten tuki. Lontoon iskujen jälkeen tehty tutkimus kertoo, että kaksi kolmesta amerikkalaisesta kannattaa metallinpaljastimien asentamista juna-, bussi- tai metroasemille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.