Mainos

Wärtsilän Ranskan tuotantoyksikkö Mitsubishille

Mitsubishille siirtyy kaupan myötä noin 70 työntekijää. Mulhousessa säilyy Wärtsilän huolto- ja kunnostuspalveluja.

Suuriin dieselmoottoreihin erikoistunut Wärtsilä myy aiemman suunnitelman mukaisesti tuotantoyksikkönsä Ranskan Mulhousessa. Ostajana on japanilainen raskaisiin koneisiin keskittyvä suuryritys Mitsubishi Heavy Industries. Kauppahintaa ei julkistettu, mutta Mitsubishille siirtyy noin 70 työntekijää.

Wärtsilän tiedotusjohtajan Eeva Kainulaisen mukaan sopimuksella ei kuitenkaan ole vaikutusta yhtiön tulokseen.

- Tämän tehtaamme siirtyminen Mitsubishille kuuluu meidän rakennejärjestelyohjelmaamme, joka alkoi vuonna 2003, Kainulainen kertoi.

Wärtsilän on keskittänyt moottorituotantonsa Vaasan ja Italian Triesten tehtaisiin. Ranskan Mulhousessa säilyy yhtiön huolto- ja kunnostuspalveluja, kuten myös muun muassa Turussa, josta tehdas lopetettiin viime vuonna.

Yhtiön tuotannon lopettamisesta myös Mulhousessa on kerrottu jo aiemmin, joten kauppa ei tullut yllätyksenä.

Mitsubishin edustaja sanoi uutistoimisto Reutersille, että yhtiön on tarkoitus kasvattaa kaupan myötä tuotantoa, jotta kasvavaan kysyntään voitaisiin vastata.

- Dieselmoottorien kysyntä on kasvanut nopeasti, etenkin Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Olemme kasvattaneet kapasiteettia ja tuotantoa Japanin-tehtaassamme, mutta emme silti ole pysyneet vauhdissa. Wärtsilä tekee laivojen moottorien lisäksi terästä, potkureita laivoihin ja dieselvoimaloita maantieteellisesti hankaliin oloihin, joissa on heikko kantaverkko.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.