Mainos

Wärtsilän lahjusjupakka tutkintaan Suomessa

Ruotsissa julkisuutta saaneen Wärtsilän lahjusjupakan tutkinta ulottuu myös Suomeen. Keskusrikospoliisia on pyydetty aloittamaan esitutkinta Wärtsilän toimista.

Ruotsissa esillä olleen Wärtsilän lahjusjupakan tutkinta aloitetaan myös Suomessa. Valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta on pyytänyt keskusrikospoliisia suorittamaan asiassa esitutkinnan.

Visbyn käräjäoikeudessa käsitellyssä jutussa on syytetty Rederi Ab Gotland -yhtiön työntekijää lahjusten vastaanottamisesta ja erään toisen ruotsalaisen yhtiön työntekijöitä lahjusten antamisesta.

Ruotsissa tehdyssä esitutkinnassa on selvitetty, että Wärtsilä Finland Oy:n työntekijä on tehnyt yhtiön puolesta ja Rederi Ab Gotlandin työntekijän aloitteesta "Broker Agreement" -nimisen sopimuksen Singaporeen rekisteröidyn yhtiön kanssa. Wärtsilä Finland Oy on myöhemmin maksanut sopimuksen perusteella sveitsiläiselle pankkitilille noin miljoona Yhdysvaltain dollaria.

"Yleinen etu vaatii selvittämistä"

Valtionsyyttäjän mukaan Wärtsilä on maksanut huomattavan suorituksen sveitsiläiselle pankkitilille sellaisen sopimuksen puitteissa, jonka perusteet ovat jääneet epäselväksi.

Sahavirta korostaa, että erittäin tärkeä yleinen etu vaatii esitutkinnan suorittamista asiassa, koska maksetun suorituksen määrä on ollut huomattava ja maksajana on ollut suomalaisen pörssiyhtiön tytäryhtiö.

Wärtsilä lupaa tehdä yhteistyötä


Wärtsilä on ilmoittanut itse selvittävänsä asian perusteellisesti ja auttavansa viranomaisia heidän työssään. Yhtiöstä ilmoitetaan, että sopimusta solmimassa ollut henkilö on vapautettu tehtävistään asian selvittämisen ajaksi.

Wärtsilän mukaan julkisuudessa on liikkunut runsaasti harhaanjohtavia tietoja yhtiön toiminnassa lahjusjupakassa. Wärtsilä myöntää huolimattomuutensa ns. broker-yhtiön taustojen selvittämisessä, mutta kiistää mm. maksaneensa summan pankkitilille ilman laskua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.