Mainos

Wärtsilä laajentaa biopolttoainevoimaloihin

Wärtsilä laajentaa voimalaitostuotantonsa biopolttoainevoimaloihin. Yhtiö ilmoitti tänään ostavansa Sermetin, joka on biovoimaloiden johtavia toimittajia Pohjoismaissa.

-Kun Sermetin kehittämä polttotekniikka saa tuekseen Wärtsilän projektiosaamisen ja maailmanlaajuisen myyntiverkoston, odotamme tältä liiketoiminnalta huomattavaa kasvua, Wärtsilän voimaloista vastaava toimialajohtaja Pekka Ahlqvist sanoi.

Sermetin toimitusjohtajan Juha Huotarin mukaan pienten sähkö- ja lämpölaitosten markkinat kasvavat nopeasti. Tällä hetkellä Euroopassa on rakenteilla noin 1000 megawatin verran biopolttoainelaitoksia, ja kehittyvissä maissa on suuri tarve laitoksista. Alalla on useita pieniä paikallisia laitetoimittajia, mutta maailmanlaajuisesti toimivia yrityksiä ei vielä ole.

Wärtsilän mukaan Sermetin osto vahvistaa yhtiön asemaa hajautetun voimatuotannon maailmanlaajuisena tarjoajana.

Biopolttoainelaitosten ohella Sermet valmistaa öljyllä ja kaasulla toimivia pieniä ja keskisuuria kattilalaitoksia. Yhtiön liikevaihto on tänä vuonna noin 20 miljoonaa euroa (119 miljoonaa markkaa), ja tuloksen kerrotaan olevan hyvä.

Vuonna 1975 Kiuruvedelle perustetun Sermetin omistavat yhtiön johto ja pääomasijoitusyhtiö 3i:n hallinnoima rahasto. Työntekijöitä on on 82.

Sermetin tuotannosta on mennyt vientiin 40-90 prosenttia. Päämarkkinat ovat Suomi, Venäjä, Pohjoismaat, Baltian maat ja Kanada. Asiakkaina on metsäteollisuutta, kuntia, energiayhtiöitä ja muuta teollisuutta.

Voimalat ovat Wärtsilän yksi pääaloista. Yhtiö tunnetaan myös laivojen moottoreiden valmistajana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.