Mainos

Wallin - ylimielisyyden kasvot hallituksessa

Viime viikolla näytti hetken aikaa, että hallitus on kuin onkin poliittisesti ja moraalisesti iskukykyinen ja oikealla tiellä: ensin elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok.) näytti kaapin paikan atomiteollissuuherroille ydinjätekiistassa ja sen jälkeen omistajaohjusministeri Heidi Hautala (vihr.) teki naisen työn ja siivosi Finnairin hallituksen sen moraalittoman käytöksen jälkeen.

Vaan aina on yksi mätä omena, joka pilaa koko sakin maineen.

Stefan Wallin (r.).

Vauhtisokeuteen hurahtanut puolustusministeri Stefan Wallin (r.) antaa kasvot ylimieliselle, demokratiaa halveksuvalle rkp:läiselle rälssikäyttäytymiselle. On päivänselvää, että Dragsvikin varuskunnan lakkauttamisessa koskeneessa kiistassa Wallin on harhauttanut sekä eduskuntaa että mediaa (siis koko kansaa, äänestäjiä) puhumalla puuta heinää tietoisesti.

Kolumnistille ei ole mikään niin ylevää, kuin siteerata itseään. Eli näin tuli kirjoitettua tällä palstalla helmikuussa:

"Puolustusvoimin omissa suunnitelmissa Uudenmaan prikaati Dragsvikissä olisi ilmeisesti lakkautettu ja ruotsinkielisten varusmiesten koulutus olisi siirretty viereen Upinniemeen. Asia olisi ollut helposti hoidettavissa. Jos asiaa miettii Suomen puolustuksen kannalta - kuten nimenomaan pitäisi - se olisi ollut varmasti myös järkevää.

Mutta sen esti Rkp ja Stefan Wallin - ei enää utvan kokouksessa viime metreillä, vaan ilmeisimmin ns. suorana poliittisena sotilaskäskyasiana puolustusvoimain komentajalle Ari Puheloiselle: tehkää mitä teette, mutta näpit irti Dragsvikista!"

Oikeuskanslerin selvityksestä käy ilmi, että asia meni juuri noin.

Oppositio on nostanut metelin Wallinin touhuista - syystä.

Höpöpuheiden esittäminen eduskunnalle ei kerta kaikkiaan ole sopivaa. Keskustan puoluesihteerin Timo Laaninen nosti vertauskohdaksi Anneli Jäättenmäen (kesk.) kohtalon. Kun Suomen ensimmäinen naispääministeri sai potkut, vihoviimeinen syy oli, että eduskunta koki Jäätteenmäen valehdelleen Suomen korkeimmalle valtioelimelle.

Nyt Wallin on kärynnyt suoraan piparipurkilta.

Wallin antaa kasvot Rkp:lle, joka vahtii aina ja iänkaikkisesti hallituksessa sitä, että kielivähemmistön etuoikeudet ovat pysyviä. Wallin antaa kasvot puolueelle, jolla ei ole poliittista ideologiaa, vaan joka on puhtaasti kielipoliittinen edunvalvontajärjestö. Näin on ollut aina, mutta Wallinin edeltäjistä tuskin kukaan on hoitanut edunvalvontatehtäväänsä yhtä ylimielisellä tavalla.

Pääministeri Jyrki Katainen tarvitsee Wallinia voimasuhteiden takia povitaskuunsa, mutta ymmärtääkö pääministeri, että Wallin pilaa myös hänen hallituksensa maineen, joka on kaikenmaailman guzenina-richardsonien myötä jo muutenkin surkean heikoissa kantimissa (lukekaa Suomen Kuvalehti 11/2012).

Oppositio tulee nostamaan Wallinin eduskunnassa tikun nokkaan.

Syystä.

Jäämme odottamaan Rkp:n Clark Kentin selityksiä. Erota hän ei aio, ja suu käy. Vaikutelma on, että muut ovat tyhmiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.