Mainos

Wallin varovainen vesivoiman suhteen

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli peräänkuuluttaa puolueiden kantoja vesivoiman lisärakentamiseen. Tuleva ympäristöministeri, RKP:n Stefan Wallin vastaa, ettei innostu uusien koskien valjastamisesta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli haluaa päätöksiä vesivoiman lisärakentamisesta ensi kevään hallitusneuvotteluissa. Kalli perää kannanotossaan puolueita kertomaan omat kantansa ennen eduskuntavaaleja.

- Vesivoima on puhdasta ja päästötöntä, se vähentäisi hiilidioksidipäästöjä ja ulkomailta ostettavien päästöoikeuksien määrää, korvaisi sähköntuontia, poistaisi tulvaongelmaa ja antaisi käyttöön säätövoimaa, Kalli perustelee.

Kalli Purasjoen selvityksen linjoilla

Kalli vetoaa kauppa- ja teollisuusministeriön selvitykseen, jonka mukaan Suomen vesivoimapotentiaalista on rakentamatta yli 40 prosenttia. Hänen mielestään vesirakentamista rajoittavaa lainsäädäntöä pitäisi tarkastella uudelleen, ottaen huomioon ympäristönäkökohdat kokonaisuutena.

Timo Kalli

- Vesivoiman rakentamista rajoittavat 1980-luvulta peräisin olevat suojelusäädökset. Tuolloin tuontipolttoaineiden uskottiin turvaavan energian saannin, Kalli sanoo.

Kallin mukaan suomalaisten on syytä varautua nouseviin energiakustannuksiin.

- Energiakustannuksia voidaan tasoittaa vain lisäämällä tulevaisuudessa uutta, kotimaista ja hiilidioksidivapaata sähkön tarjontaa, hän linjaa.

Vesivoiman lisärakentaminen sisältyy kauppa- ja teollisuusministeriön selvitysmies Matti Purasjoen tiistaina julkistamaan raporttiin.

Wallin torjuu Vuotoksen

Vuotos

RKP:n puheenjohtaja, ympäristöministeriön valtiosihteeri ja tuleva ympäristöministeri Stefan Wallin vastasi Kallin kyselyyn tuoreeltaan Ylen Lauantaiseurassa.

Wallin ei oikein innostunut uusien koskien valjastamisesta.

- Jokainen hanke on ympäristön kannalta haastava, kun ottaa huomioon niitä maisemia, joissa nämä kosket yleensä ovat ja mitä vaikutuksia valjastamisella on ympäristöön. Olisin aika varovainen vesivoiman suhteen, mutta tietysti sitäkin pitää selvittää, Wallin sanoi.

Vuotoksen altaan rakentamiselle Wallin sanoi suoraan ei.

- Mielestäni Vuotoksen altaan kanssa on päästy siihen vaiheeseen, että piste on laitettu sen prosessin päätteeksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.10.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.